Hemel (2012)

5,8 details

 • 80 Min
 • Drama
 • Nederland
 • Spanje
80 Min Nederland

Hemel (Hannah Hoekstra) vormt na het overlijden van haar moeder met vader Gijs (Hans Dagelet) een gezin. Wanneer Gijs in veilingmeester Sophie (Rifka Lodeizen) zijn grote liefde vindt, heeft Hemel het daar moeilijk mee.

Regie
Sacha Polak
Cast
Hannah Hoekstra, Rifka Lodeizen, Ali Ben Horsting, Hans Dagelet, Maarten Heijmans, Mark Rietman, Eva Duijvestein, Barbara Sarafian, Ward Weemhoff, Abdullah el Baoudi, Elske Rotteveel, Erwin Bozzolini.
Release
29.01.2012
Release NL
29.03.2012
Release DVD
19.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Sacha Polak| Cast: Hannah Hoekstra (Hemel), Hans Dagelet (Gijs), Rifka Lodeizen (Sophie), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2012

Als je ouders je bij de burgerlijke stand inschrijven met de voornaam Hemel dan ben je op zijn minst gewenst. Hemel is dan ook een bijzondere jonge vrouw die er weinig moeite voor hoeft te doen om mannen te verleiden. Ze verloor haar moeder vlak na haar geboorte, maar onderhoudt een hechte band met haar vader, veilingmeester Gijs. Zelf heeft Gijs een afbrokkelende relatie met een veel jongere vrouw. Hemel deinst er niet voor terug om het haar aanstaande ex-stiefmoeder allemaal nog even in te peperen. De volgende staat echter alweer achter de coulissen te trappelen om Hemels vader gelukkig te maken. De vraag is of Hemel nog wel de mogelijkheden heeft om haar vader bij zich te houden.

Hemel is een hoofdpersoon die intrigeert maar waar je ook voor geen meter hoogte van krijgt. Filmmaakster Sacha Polak heeft er wel erg veel vertrouwen in dat de kijker in de acht episodes die het leven van Hemel schetsen mee kan gaan. Dat is echter geen eenvoudige opgave en zelfs een fikse misrekening. In de openingsscène wordt duidelijk tot welk intiem niveau Polak en hoofdrolspeelster Hannah Hoekstra durven te gaan. Hemel ligt ongegeneerd met een scharrel te rollebollen en heeft openhartige gesprekken over lichaamsdelen en -beharing. Hun spel is ruw, ongeforceerd, zonder schaamte en vrij banaal. De toeschouwer voelt zich ongewenst en ongemakkelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hemel Nieuwsberichten

 • Trailer Hemel

  Trailer Hemel

  Arman Avsaroglu,

  Nieuw Nederlands drama over een niet heel gezonde vader-dochter relatie.

  mode_comment 14

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hemel

acties