Oslo, 31. august (2011)

A city. A man. A day.

Joachim Trier bewijst wederom dat hij over een ongekend filmisch talent beschikt.
play
95 Min Noorwegen

Geïnspireerd door de roman 'Le Feu Follet' door Pierre Drieu La Rochelle volgt de film 24 uur in het leven van een man die op zoek is naar een reden om verder te leven. Na het verlaten van een drugsontwenningskliniek gaat hij voor het eerst in het jaar terug naar Oslo. De eens veelbelovende Anders moet zijn verleden en mogelijke toekomst onder ogen komen wanneer hij oude vrienden, geliefden en familie ontmoet.

Alt titel
Oslo, 31. august
Regie
Joachim Trier
Cast
Malin Crepin, Anders Danielsen Lie, Anders Borchgrevink, Ingrid Olava, Tone Beate Mostraum, Hans Olav Brenner, Andreas Braaten, Kjærsti Odden Skjeldal, Aksel Thanke, Renate Reinsve, Petter Width Kristiansen, Emil Lund, Øystein Røger, Iselin Steiro, Johanne Kjellevik Ledang, Petter With, Bettina Fleischer.
Release
31.08.2011
Release NL
17.05.2012
Release DVD
18.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Trier | Cast: Anders Danielsen Lie (Anders), Hans Olav Brenner (Thomas), Malin Crépin (Malin), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

De Noorse regisseur Joachim Trier debuteerde in 2006 met Reprise , een film van bovengemiddelde kwaliteit. Nu probeert hij het succes te evenaren met Oslo, August 31st. Net als Reprise is Oslo, August 31st een psychologisch drama met een poëtische ondertoon, en wederom heeft Trier gekozen voor Anders Danielsen Lie als hoofdrolspeler.

In de film volgen we één dag uit het leven van Anders, die aan het einde van zijn behandeling in een afkickkliniek staat en verlof krijgt voor een sollicitatiegesprek in Oslo. Anders is zes jaar lang verslaafd geweest aan bijna alle mogelijke soorten drugs en probeert deze periode nu af te sluiten. Zijn poging wordt alleen ernstig bemoeilijkt door de zware depressies waar hij aan lijdt. De film laat zien hoe Anders in één dag langs de plekken en mensen gaat die belangrijk in zijn leven zijn geweest en hoe hij omgaat met de emoties die hierbij loskomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Oslo, 31. august

acties