Parked (2010)

Sometimes the person you least expect can help you find your way home.

6,1 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Ierland
  • Finland
94 Min Ierland

Fred Daly wordt iedere dag wakker met uitzicht op zee. Hij woont rustig maar eenzaam, als mobiele dakloze in zijn auto. Plots komt er naast hem op de parkeerplaats een kanariegeel wagentje te staan. Het is het thuis van Cathal, een optimistische 21-jarige drugsverslaafde. Aanvankelijk ergert Fred zich aan de indringer, maar al snel slaat de positieve instelling van zijn jonge buurman op hem over. Hij regelt wat spullen om zijn auto wat huiselijker te maken en laat zich, ondanks zijn schaamte voor zijn kleine behuizing, zelfs verleiden tot een ontmoeting met muzieklerares Juliana. Terwijl Fred steeds meer de zon ziet schijnen, beginnen Cathals problemen uit de hand te lopen.

Regie
Darragh Byrne
Cast
Colin Morgan, Colm Meaney, Michael McElhatton, Stuart Graham, David Wilmot, Milka Ahlroth, Diarmuid Noyes, Martin Lucey, Mark Butler, Aoife Maloney, Mary Kelly, Eoin Fleming, Tatiana Ouliankina, Andy Kellegher, Will O'Connell.
Release
01.09.2010
Release NL
22.03.2012
Release DVD
26.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Darragh Byrne | Cast: Colm Meaney (Fred Daly), Colin Morgan (Cathal O’Regan), Milka Ahlroth (Juliana), Stuart Graham (George O’Regan), e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2010

Fred heeft geen huis. De man die jarenlang in het buitenland woonde heeft na terugkeer naar Ierland geen plek meer om te wonen. Dus besluit hij van zijn auto zijn huis te maken. Een Mazda is het. Hij parkeert hem elke dag op een parkeerterrein in Dublin. “It ain’t much, but it’s home”. Of zoiets.

Parked was al in 2011 te zien op het filmfestival van Rotterdam en heeft nu pas zijn weg naar de reguliere Nederlandse bioscopen gevonden. Het is bovendien de eerste film die tegelijkertijd op video on demand verschijnt Het is niet moeilijk in te zien waarom de film aansloeg in Rotterdam, want Parked is zo’n klein, intiem verhaal dat vaak in de smaak valt bij het arthousepubliek.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Parked

acties