Kauwboy (2012)

Een ontroerend en knap gemaakt jeugddrama dat niet om de hete brij heen draait, maar wel de stereotiepe situaties van moderne genregenoten vermijdt.
play

7,1 details

  • 81 Min
  • Familiefilm
  • Drama
  • Nederland
81 Min Nederland

De tienjarige Jojo neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald verborgen, want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Regie
Boudewijn Koole
Cast
Loek Peters, Susan Radder, Ricky Koole, Rick Lens, Cahit Ölmez.
Release
18.04.2012
Release NL
19.04.2012
Release DVD
09.10.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Boudewijn Koole | Cast: Rick Lens (Jojo), Loek Peters (Ronald), Susan Radder (Yenthe), Ricky Koole (July), Cahit Ölmez (Deniz), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2011

Als de tienjarige Jojo in een veld bij zijn huis een uit het nest gelazerde kauw vindt, besluit hij het kuiken mee naar huis te nemen. Uit de plaatselijke bibliotheek smokkelt hij een boek met tips om het beestje groot te brengen. Jojo is vaak alleen thuis omdat zijn driftige vader beveiliger is en zijn countryzingende moeder eeuwig op tournee lijkt. Het vogeltje is naast fijn gezelschap en een prettige afleiding ook een goede manier om met het nieuwe meisje van Jojo's waterpoloteam in contact te komen, de altijd blauwe kauwgom kauwende Yenthe. Jojo's vader is echter van mening dat planten en dieren buiten thuishoren. De ontdekking van het nieuwe huisdier zou de vader-zoonrelatie wel eens op scherp kunnen zetten.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Kauwboy Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kauwboy

acties