'Kauwboy' is de beste Europese jeugdfilm

Regisseur Boudewijn Koole mocht gisteren de prijs in ontvangst nemen.

Wederom heeft de Nederlandse kinderfilm Kauwboy een belangrijke filmprijs gewonnen. Ditmaal werd deze in Berlijn bekroond tot de beste Europese jeugdfilm van 2012. Gisterenavond nam regisseur Boudewijn Koole de prijs in ontvangst op het Filmfestival van Berlijn.

Op datzelfde festival mocht Koole vorig jaar ook al een prijs in ontvangst nemen. Toen was het de Glazen Beer voor de beste film van de jeugdselectie van het festival. Dit is slechts een deel van de vele prijzen die de film eerder ontving.

Zo werd deze al bekroond met twee European Film Awards en twee prijzen op het Nederlands Filmfestival. Eerder werd de film zelfs gekozen tot de beste Nederlandse film van 2012, door de Nederlandse filmpers.

De film volgt Jojo, een levenslustige jongen van 10 uit een gebroken gezin waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is. Jojo vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw, maar moet deze verborgen houden van zijn vader. Hij houdt niet van dieren in huis. Jojo is bang voor de agressieve buien van zijn vader, en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Bekijk hieronder een trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair