Nijntje de film
De peuterende en kleuterende doelgroep zal zich uitstekend vermaken met nijntjes eerste bioscoopavontuur. Regisseur Hans Perk heeft zich echter flink vergist in hun aandachtsspanne.
play

6,6 details

  • 68 Min
  • Animatie
  • Nederland
68 Min Nederland

Nijntje bezoekt met haar vriendjes de dierentuin. Samen gaan ze op een spannende en vrolijke speurtocht langs de dieren, waar het publiek actief aan kan deelnemen. Nijntje speelt spelletjes, zingt liedjes en ontdekt op het eind een grote verrassing.

Alt titel
Miffy the Movie
Regie
Hans Perk
Cast
Huub van der Lubbe, Eva Poppink, Isa Hoes, Hanna Verboom, Barry Atsma, Marc-Marie Huijbregts.
Release
30.01.2013
Release NL
31.01.2013
Release DVD
25.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Perk | Cast (stemmen): Eva Poppink (nijntje), Hanna Verboom (nina), Marc-Marie Huijbregts (knorretje), Isa Hoes (moeder pluis), Barry Atsma (vader pluis), Huub van der Lubbe (dierenoppasser), e.a. | Speelduur: 71 minuten | Jaar: 2012

Vijfentachtig jaar oud is Neerlands trots Dick Bruna inmiddels. De besnorde tekenaar en kinderboekenschrijver bedacht halverwege de jaren vijftig het schattige konijntje nijntje pluis - je schijnt het geheel pedagogisch onverantwoord zonder hoofdletter te moeten schrijven - voor zijn zoontje. Het uitgangspunt voor Bruna was dat zijn tekeningen herkenbaar en duidelijk moesten zijn. Geen ingewikkelde vormen of fijne lijnen en alleen primaire kleuren. Hoe simpel nijntje, haar vriendjes en haar omgeving er voor het verwende volwassen oog ook uit mogen zien, Bruna's inzicht en stijl grenst juist door de onmiskenbare eenvoud aan het geniale. Nijntje is door de hele wereld omarmd. Zonder nijntje geen Hello Kitty.

Zelfs de pluizenbol van Bruna is niet ontkomen aan de digitale revolutie. Sinds enige jaren zijn tijdens het kinderuurtje op televisie al afleveringen van een animatieserie rond nijntje te bewonderen. Niet meer plat als in de boeken van Bruna, maar driedimensionaal. In haar eerste film wordt nijntje samen met haar vriendjes nina en knorretje door haar ouders mee op sleeptouw genomen in de dierentuin. Het wordt niet een relaxed dagje aapjes kijken, maar het jonge drietal wordt door pa en ma pluis flink aan het werk gezet. Ze moeten op zoek naar een heuse schat. Om deze te vinden moeten ze vijf raadsels oplossen. De eerste opdracht is het vinden van een geel dier. Vol goede moed en doorzettingsvermogen beginnen nijntje en haar vriendjes aan de speurtocht.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Nijntje de film Nieuwsberichten