Wickie en de schat van de goden
Het tweede live-action Wickie-avontuur is te duidelijk bedacht door volwassenen, maar niet leuk voor kinderen.
play

5,6 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Duitsland

Wanneer wordt de kleine Wickie nu eindelijk een echte Viking? Deze vraag laat zijn vader Halvar geen ogenblik met rust. Maar als de verschrikkelijke Sven de hoofdman van Flake ontvoert, kan Wickie zich onverwachts bewijzen. Als plaatsvervangende hoofdman leidt hij de 'sterke mannen' en krijgt hij steun van de onverschrokken Svenja. Zij zetten koers uit naar de Kaap der Angsten, om Halvar uit Sven's burcht te bevrijden. Maar het grootste probleem voor de Vikingen moet nog komen. Op een stormachtige zee, tropische stranden met Walkuren en door gevaarlijke ijsvelden, vechten zij zich een weg naar een geheime locatie. Het oord waar ook de schat van de legendarische goden verstopt zit. De verschrikkelijke Sven zet alles op alles om deze te krijgen. Alleen Wickie kan hem stoppen, met behulp van zijn slimme ideeën.

Alt titel
Wickie auf großer Fahrt, Vicky and the Treasure of the Gods, Wickie de Viking 2
Regie
Christian Ditter
Cast
Günther Kaufmann, Nicolas Romm, Waldemar Kobus, Jadea Mercedes Diaz, Hoang Dang-Vu, Jonas Hämmerle, Christian Koch, Olaf Krätke, Mike Maas, Patrick Reichel, Jörg Moukaddam, Sanne Schnapp, Ella-Maria Gollmer, Valeria Eisenbart, Eva Padberg, Franka Much, Paul Hahn, Constanze Lindner, Gisa Flake.
Budget
$ 11.000.000
Release
28.09.2011
Release NL
24.05.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Ditter | Cast: Jonas Hämmerle (Wickie), Waldemar Kobus (Halvar), Valeria Eisenbart (Svenja), Nic Romm (Tjure), Christian Koch (Snorre), Patrick Reichel (Ulme), Olaf Krätke (Urobe), e.a. | Met de stemmen van: Ralph Mackenbach (Wickie), Ernst Daniël Smid (Halvar), Georgina Verbaan (Svenja), Jack Wouterse (Vreselijke Sven), Giel Beelen (Tjure), Frans Bauer (Ulme), e.a. | Speelduur: | 96 minuten | Jaar: 2012

De van oorsprong Duitse animatieserie Wickie de Viking heeft het slechts een jaartje volgehouden en is daarna nog vele malen op televisie herhaald. Hierdoor is de beeltenis van het roodharige jochie met de grote helm wereldwijd en ook bij de huidige jonge generatie bekend geworden. Pas na vijfendertig jaar werd het personage weer van stal gehaald voor een live-action verfilming. Dit had alles te maken met de aankoop van de rechten door de Vlaamse producent Studio 100. Het resultaat werd matig ontvangen, maar dat weerhield de makers er niet van toch een vervolg op de rails te zetten.

De tweede verfilming kreeg als titel Wickie en de Schat van de Goden mee en is weliswaar een Duitstalige productie, maar wordt in ons land alleen in de nagesynchroniseerde versie uitgebracht. Wickie klinkt dan opeens als kindsterretje Ralph Mackenbach en zijn vader, Vikingleider Halvar, als Ernst Daniël Smid. Er wordt gemakshalve maar vanuit gegaan dat de jeugdige doelgroep de achtergrond van Wickie al kent. Een gebrek aan kennis is echter nauwelijks een obstakel. Wickie is een opdondertje dat vaak voor meisje wordt aangezien. Als hij het allemaal echt niet meer weet komt hij op geniale ingevingen door drie keer langs zijn neus te wrijven. De verlegen Wickie wil graag de goedkeuring van zijn vader en is blind voor de smachtende blik van zijn verliefde blonde dorpsgenote Ylvie.

videotrailers & clips