Het tweede live-action Wickie-avontuur is te duidelijk bedacht door volwassenen, maar niet leuk voor kinderen.
play

5,5 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Duitsland
96 Min Duitsland

Wanneer wordt de kleine Wickie nu eindelijk een echte Viking? Deze vraag laat zijn vader Halvar geen ogenblik met rust. Maar als de verschrikkelijke Sven de hoofdman van Flake ontvoert, kan Wickie zich onverwachts bewijzen. Als plaatsvervangende hoofdman leidt hij de 'sterke mannen' en krijgt hij steun van de onverschrokken Svenja. Zij zetten koers uit naar de Kaap der Angsten, om Halvar uit Sven's burcht te bevrijden. Maar het grootste probleem voor de Vikingen moet nog komen. Op een stormachtige zee, tropische stranden met Walkuren en door gevaarlijke ijsvelden, vechten zij zich een weg naar een geheime locatie. Het oord waar ook de schat van de legendarische goden verstopt zit. De verschrikkelijke Sven zet alles op alles om deze te krijgen. Alleen Wickie kan hem stoppen, met behulp van zijn slimme ideeën.

Alt titel
Wickie auf großer Fahrt, Vicky and the Treasure of the Gods, Wickie de Viking 2
Regie
Christian Ditter
Cast
Waldemar Kobus, Valeria Eisenbart, Jonas Hämmerle, Günther Kaufmann, Nicolas Romm, Hoang Dang-Vu, Jadea Mercedes Diaz, Christian Koch, Ella-Maria Gollmer, Sanne Schnapp, Patrick Reichel, Jörg Moukaddam, Olaf Krätke, Mike Maas, Eva Padberg, Gisa Flake, Paul Hahn, Franka Much, Constanze Lindner.
Budget
$ 11.000.000
Release
28.09.2011
Release NL
24.05.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Ditter | Cast: Jonas Hämmerle (Wickie), Waldemar Kobus (Halvar), Valeria Eisenbart (Svenja), Nic Romm (Tjure), Christian Koch (Snorre), Patrick Reichel (Ulme), Olaf Krätke (Urobe), e.a. | Met de stemmen van: Ralph Mackenbach (Wickie), Ernst Daniël Smid (Halvar), Georgina Verbaan (Svenja), Jack Wouterse (Vreselijke Sven), Giel Beelen (Tjure), Frans Bauer (Ulme), e.a. | Speelduur: | 96 minuten | Jaar: 2012

De van oorsprong Duitse animatieserie Wickie de Viking heeft het slechts een jaartje volgehouden en is daarna nog vele malen op televisie herhaald. Hierdoor is de beeltenis van het roodharige jochie met de grote helm wereldwijd en ook bij de huidige jonge generatie bekend geworden. Pas na vijfendertig jaar werd het personage weer van stal gehaald voor een live-action verfilming. Dit had alles te maken met de aankoop van de rechten door de Vlaamse producent Studio 100. Het resultaat werd matig ontvangen, maar dat weerhield de makers er niet van toch een vervolg op de rails te zetten.

De tweede verfilming kreeg als titel Wickie en de Schat van de Goden mee en is weliswaar een Duitstalige productie, maar wordt in ons land alleen in de nagesynchroniseerde versie uitgebracht. Wickie klinkt dan opeens als kindsterretje Ralph Mackenbach en zijn vader, Vikingleider Halvar, als Ernst Daniël Smid. Er wordt gemakshalve maar vanuit gegaan dat de jeugdige doelgroep de achtergrond van Wickie al kent. Een gebrek aan kennis is echter nauwelijks een obstakel. Wickie is een opdondertje dat vaak voor meisje wordt aangezien. Als hij het allemaal echt niet meer weet komt hij op geniale ingevingen door drie keer langs zijn neus te wrijven. De verlegen Wickie wil graag de goedkeuring van zijn vader en is blind voor de smachtende blik van zijn verliefde blonde dorpsgenote Ylvie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

ErwinT

"...Hij is best uit te zitten, maar is duidelijk minder dan deel 1. Het verhaal is chaotischer en daardo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wickie en de schat van de goden

acties