The Counselor (2013)

Reviews (1)

Olrik

Avatar

Toen ik voor het eerst hoorde over The Counselor en wie de regisseur ervan was en wie erin zouden spelen was ik vastbesloten na de recensie naar de bioscoop te gaan, maar dat heb ik toch maar niet gedaan...
Ridley Scott is een van mijn favoriete regisseurs met geweldige films op zijn naam als Alien, Blade Runner, Gladiator, American Gangster en Prometheus, maar The Counselor behoort beslist niet tot zijn betere werken.
De cast van de film verleide me ook behoorlijk, want na fantastische performances van Javier Bardem in No Country For Old Men en Skyfall verwacht je ook dat hij het goed gaat doen in The Counselor, maar nee...
The Counselor is typisch zo'n film die heel intelligent en superieur moet overkomen, maar dit totaal niet waarmaakt dankzij het overdreven en opgeblazen verhaal en zeer redelijk spelende cast.
De film maakt ook de indruk dat je moet oppassen voor wat je in je gedachten en heb en de gevaren van macht en rijkdom, maar die druk heb ik op geen enkel moment gevoelt en in plaats daarvan krijgen we afgehakte hoofden, een vrouw die zich afleefd op een vooruit van een auto en een begin met een ontzettend lang en onnodig gesprek tussen Michael Fassbender en Bruno Ganz ( mijn favoriete acteur in de film ).
Ik had veel meer verwacht van The Counselor en zeker van de regisseur ervan. :N

5,0 / 10