Misschien niet zo sterk als het eerste deel, maar nog steeds een ijzingwekkende horror.
play

5,7 details

  • 23 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
23 Min Verenigde Staten

Josh (Patrick Wilson) en Renai Lambert (Rose Byrne) zijn dolgelukkig met de terugkeer van hun zoon Dalton (Ty Simpkins), die ternauwernood een bovennatuurlijke wereld wist te ontsnappen met behulp van zijn vader. Josh' ongewone connectie met deze bovennatuurlijke wereld blijft echter een gevaar. De Lamberts besluiten samen om dieper in zijn jeugd te graven om te achterhalen wat de oorzaak is van deze connectie.

Regie
James Wan
Cast
Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Barbara Hershey, Steve Coulter, Andrew Astor, Danielle Bisutti, Jocelin Donahue, Garrett Ryan, Hank Harris, Lindsay Seim, Tyler Griffin.
Budget
$ 5.000.000
Release
13.09.2013
Release NL
24.10.2013
Release DVD
04.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: James Wan | Cast: Patrick Wilson (Josh Lambert), Rose Byrne (Renai Lambert), Ty Simpkins (Dalton Lambert), Lin Shaye (Elise Rainer), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

Dat er na honderden horrorfilms met soortgelijke opzet nog altijd films kunnen worden gemaakt die je de stuipen op het lijf jagen, bewijst regisseur James Wan. Vorige maand nog liet hij met The Conjuring zien dat hij zelfs met een vrij conventioneel verhaal nog heel aardig uit de voeten kon. Met name het eerste half uur kende een sterke spanningsopbouw.

Geliefder is de regisseur nog om de film die hij daarvoor maakte. Insidious had een originele opzet met een verrassend griezelige uitwerking. Ook hier was het vooral Wans timing die de kijker op precies de goede momenten wist te overvallen. In het tweede deel van de horrorhit is dat niet anders. Wel moet er op momenten krampachtig de logica worden omzeild om de samenhang te behouden.

alle artikelen (15)

Insidious: Chapter 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Had van deze film meer verwacht. Echt niet beter dan deel 1, dat op zich ook al geen schitterende p......"

Frietgezicht

"...In de recensie op FT wordt de slotscene belachelijk gemaakt. Ik kijk die nu al 3x(lam) maar begrijp......"

Banned

"...Wat een goed vervolg! Ik kan de tijd niet meer zeggen sinds een vervolg film op een succesvolle grie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Insidious: Chapter 2

acties