The Railway Man
Warrige film gebaseerd op de memoires van Eric Lomax over zijn tijd in een Jappenkamp en de gevolgen daarvan.

6,7 details

  • 116 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
116 Min Australië

'The Railway Man' is gebaseerd op het verhaal van de Britse legerofficier Eric Lomax. Lomax werd in de Tweede Wereldoorlog gemarteld door de Japanners tijdens de aanleg van de zogenaamde "Death Railway". Decennia later gaat Lomax op zoek naar zijn martelaars en zweert hij wraak.

Regie
Jonathan Teplitzky
Cast
Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård, Bryan Probets, Sam Reid, Jeremy Irvine, Tom Stokes, Tanroh Ishida, Tom Hobbs, Akos Armont, Michael MacKenzie, Jeffrey Daunton, Kitamoto Takato, Keith Fleming, Ben Aldridge.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 22.309.223
Release
26.12.2013
Release NL
01.05.2014
Release DVD
19.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Teplitzky | Cast: Colin Firth (Eric Lomax), Nicole Kidman (Patti Lomax), Stellan Skarsgård (Finlay), Jeremy Irvine (jonge Eric) e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2014

Het verhaal van The Railway Man, gebaseerd op de gelijknamige memoires van Eric Lomax, gaat over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog waar betrekkelijk weinig aandacht aan wordt besteed. Op nazi's wordt tot op de dag van vandaag nog gejaagd, maar Japanners konden met vreselijke dingen op hun geweten gewoon door met hun leven na de oorlog. Dat ze wreed waren tegenover hun krijgsgevangen, van wie de meesten aan de gevolgen van hun gevangenschap overleden, moest maar snel worden vergeten.

Eric Lomax weet als geen ander hoe wreed het leven als krijgsgevangene was onder de Japanners in de Tweede Wereldoorlog. Hij is een van de Britse soldaten, die na gevangen te zijn genomen in Singapore, de spoorweg tussen Thailand en Birma moet helpen bouwen. Het is vreselijk zwaar werk, waarbij de gevangenen compleet worden geïsoleerd van de buitenwereld. Om het moraal op peil te houden, bouwen Lomax en zijn maten een radio om te horen hoe ver de geallieerden vorderen. Wanneer de Japanners de radio vinden, zijn ze woedend. Lomax wordt gemarteld en verliest daarbij bijna zijn leven. Na de oorlog wil hij niet praten over wat hij heeft meegemaakt, maar de nachtmerries blijven komen en beïnvloeden zijn leven. Zijn vrouw Patti probeert hem zover te krijgen zijn ervaringen te delen, zodat hij ermee in het reine kan komen.

alle artikelen (6)

The Railway Man Nieuwsberichten