Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)

Back for seconds.

Dit animatievervolg is een kleurrijk en creatief vormgegeven avontuur dat grotendeels meelift op de populariteit van het eerste deel. Plotmatig is het een rommeltje.
play

6,0 details

  • 95 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

In Cloudy 2 zijn Flint en zijn vrienden gedwongen om de stad te verlaten. Flint aanvaardt de uitnodiging van zijn idool Chester V om de Live Corp Company te vervoegen, die de taak heeft om het eiland schoon te maken, en waar de beste uitvinders ter wereld technologieën ontwerpen voor de verbetering van de mensheid. Wanneer Flint echter ontdekt dat zijn machine nog steeds werkt en nu voedselmutanten kweekt moeten hij en zijn vrienden opnieuw de wereld redden.

Alt titel
Het regent gehaktballen 2
Regie
Cody Cameron
Kris Pearn
Cast
Anna Faris, Terry Crews, James Caan, Neil Patrick Harris, Bill Hader, Benjamin Bratt, Andy Samberg, Will Forte, Kristen Schaal, Cody Cameron, Kris Pearn, Khamani Griffin, Bridget Hoffman, Melissa Sturm, Craig Kellman.
Budget
$ 78.000.000
Opbrengst
$ 248.384.621
Release
27.09.2013
Release NL
06.02.2014
Release DVD
13.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Cody Cameron en Kris Pearn | Cast (stemmen): Bill Hader/Tim Murck (Flint Lockwood), Anna Faris/Do (Sam Sparks), James Caan/Bartho Braat (Tim), Andy Samberg/Tim Knol (Brent), Terry Crews/Murth Mossel (Earl), Will Forte/Johnny Kraaijkamp Jr. (Chester), Kristen Schaal/Marlijn Weerdenburg (Barb), Melissa Sturm/Sandra Ysbrandy (Lousie), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2013

De nasleep van Flint Lockwoods uitvindersdrift blijkt ongekend. Na afloop van het animatieavontuur Cloudy With a Chance of Meatballs, dat vier jaar geleden verscheen, leek zijn voedselmachine die zorgde voor uitzonderlijk smakelijke weersomstandigheden voorgoed vernietigd te zijn. Niets is minder waar, want de machine heeft het overleefd. Inmiddels ligt in het vervolgdeel zelfs Flints geboorte-eiland bezaaid met eten en wordt het tijd om de enorme doch smaakvolle ravage op te ruimen. Flint komt echter voor een onverwachte verrassing te staan als blijkt dat zijn voedselmachine, die luistert naar een onuitspreekbaar acroniem, levend voedsel heeft geproduceerd. Het eiland is vergeven van de agressieve tacodillen, happende cheeseburgers, hyperactieve levende augurken, vispansees en flamango's. O ja en de sporadische doodordinaire tomaat.

De onwetende kijkertjes worden in de eerste paar minuten bijgepraat over de gebeurtenissen van het eerste deel, dat in ons kikkerlandje beter bekend is onder de titel Het Regent Gehaktballen. De beknopte samenvatting met fragmenten uit de voorgaande episode zorgt ervoor dat iedereen probleemloos kan aanhaken. De ambitieuze uitvinder heeft inmiddels een relatie met meteorologe Sam Sparks die het tot verslaggeefster voor een televisiekanaal heeft geschopt. Flint kijkt enorm op tegen de excentrieke uitvinder en magnaat Chester, die enorm zen is met zichzelf en onder dubieuze motieven een gigantische idee├źnfabriek runt. Chester weet Flint op zijn loonlijst te krijgen, maar wil de jonge uitvinder eigenlijk gewoon voor zijn karretje spannen. Samen met zijn vader Tim, zijn hyperactieve aapje Steve en zijn vrienden vertrekt Flint naar het eiland om puin te ruimen.

alle artikelen (11)

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

acties