Killer Joe (2011)

A totally twisted deep-fried Texas redneck trailer park murder story.

William Friedkin is terug, en dat zullen we weten ook. Killer Joe is zeker geen kost voor tere zielen. Maar wie tegen een stootje kan, mag deze keiharde misdaadthriller niet missen.
play

6,7 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

In deze thriller hebben Emile Hirsch (The Darkest Hour, 2011) en Matthew McConaughey (The Lincoln Lawyer, 2011) de voornaamste hoofdrollen. Hirch speelt een jongeman die grote schulden heeft. Om ervoor te zorgen dat hijzelf niet in de problemen komt, schakelt hij een huurmoordenaar (McConaughey) in om zijn moeder uit de weg te ruimen. Via de uitkering van de levensverzekering kan hij van zijn schuld afkomen.

Regie
William Friedkin
Cast
Matthew McConaughey, Juno Temple, Emile Hirsch, Thomas Haden Church, Gina Gershon, Marc Macaulay, Gralen Bryant Banks, Carol Sutton, Danny Epper, Jeff Galpin, Julia Adams, Scott A. Martin, Blain Sanchez, Charley Vance, Gregory C. Bachaud.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 3.665.069
Release
10.09.2011
Release NL
25.10.2012
Release DVD
26.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: William Friedkin | Cast: Matthew McConaughey (Killer Joe Cooper), Emile Hirsch (Chris Smith), Juno Temple (Dottie Smith), Thomas Haden Church (Ansel Smith), Gina Gershon (Sharla Smith), Marc Macaulay (Digger Soames), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2011

Mooiboy Matthew McConaughey als aalgladde huurmoordenaar. Moedermoord. Seks. Geweld. Bedrog. En... gefrituurde kippenvleugels? Welkom bij de nieuwe William Friedkin. Chris Smith is een jonge drugsdealer uit een white-trashfamilie, met een groot probleem. Hij heeft een schuld van zesduizend dollar bij de louche Digger Soames. Dan hoort Chris dat zijn onsympathieke moeder net een levensverzekering ter waarde van vijftigduizend dollar heeft afgesloten. In een wanhoopspoging snel rijk te worden, overtuigt Chris zijn vader Ansel van zijn plan een huurmoordenaar in te schakelen om zijn moeder om te leggen. Om de klus te klaren wordt Killer Joe gecontracteerd, een politieagent die bijklust als huurmoordenaar. Als de verzekering uitkeert, blijft er genoeg geld over om Killer Joe te betalen, de schuld bij Digger Soames af te lossen én er zelf misschien nog wat aan over te houden. Er zit echter een addertje onder het gras: mocht er onverhoopt iets misgaan waardoor ze het afgesproken bedrag niet kunnen betalen, dan wil Killer Joe de zus van Chris, Dottie, als betaling...

Killer Joe is een film van Oscarwinnaar William Friedkin, de regisseur van klassiekers The Exorcist en The French Connection, en gebaseerd op een toneelstuk van Tracy Letts, met wie Friedkin eerder samenwerkte voor Bug. Friedkin wil naar eigen zeggen de mythe rond het perfecte Amerikaanse gezin onderuit halen: dat bestaat niet. Wat we in deze film zien ligt volgens de regisseur dichter bij de werkelijkheid van de vele disfunctionele families die Amerika rijk is. Bij het tonen van zijn visie op het Amerikaanse gezinsleven neemt hij bepaald geen blad voor de mond en hij wil zich zodoende niet neerleggen bij de door grote filmstudio's opgelegde beperkingen. Hij vertikt het daarom nog samen te werken met Hollywood en maakt alleen nog onafhankelijke producties. Zijn weigering schikkingen te treffen, en dus ook niet te knippen in Killer Joe, resulteerde in de gevreesde NC-17 rating voor deze film.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Killer Joe Nieuwsberichten

Laatste reacties

B@chelor

"...Hehe, wat een film. Een dikke 8. Matthew was fantastisch in elke scene...."

benjamin

"...[quote=Acer] Marc Dutroux komt trouwens uit Belgie, zou het een belgische gewoonte zijn ? Ik vraag h......"

Banned

"...[quote=Acer]Marc Dutroux komt trouwens uit Belgie, zou het een belgische gewoonte zijn ? Ik vraag he......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Killer Joe

acties