The Happytime Murders (2018)

Sex. Murder. Puppets.

Sesamstraat voor volwassenen blijkt vooral een reeks puberale grappen.
play

4,2 details

  • 91 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • China
91 Min Verenigde Staten

Een voor een worden de castleden van een kinderserie uit de jaren tachtig vermoord. Een poppenspeler van de LAPD neemt het op zich de moordenaar te vinden.

Regie
Brian Henson
Cast
Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph, Joel McHale, Hemky Madera, Brian Palermo, Bill Barretta, Michael McDonald, Julianne Buescher, Jen Sung Outerbridge, Leslie David Baker, Ryan Gaul, Mitch Silpa, Jimmy O. Yang, Pamela Marie Bell, Dana Schick, Cynthy Wu, Brekkan Spens, Fortune Feimster, Colleen Smith, Damon Jones, Ryan Tran.
Release
16.08.2018
Release NL
23.08.2018
Release DVD
18.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Henson | Cast: Melissa McCarthy (Connie Edwards), Elizabeth Banks (Jenny), Maya Rudolph (Bubbles), Joel McHale (Agent Campbell), Bill Barretta (Phil Philips), e.a. | Speelduur: - | Jaar: 2018

In The Happytime Murders gaat de onschuld van Muppet- en Sesamstraat-achtige poppen voorgoed verloren. Met deze komedie lijkt Brian Henson zich te verzetten tegen het nalatenschap van zijn vader Jim Henson. Jim Henson was de bedenker van onder andere Sesamstraat, The Muppet Show en Fraggle Rock. Brian Henson is echter van mening dat deze poppen niet alleen ingezet hoeven te worden voor kindertelevisie en besluit er een komedie voor volwassenen voor te maken. Dit leidt tot een redelijk succesvolle parodie op gerenommeerde film noir detectives in L.A. zoals Chinatown (1974). The Happytime Murders vervalt naarmate de film vordert echter steeds meer in tenenkrommende humor.

Net als in Who Framed Roger Rabbit (1988) leven de poppen in The Happytime Murders samen met mensen. De poppen hebben in principe dezelfde rechten als mensen, maar worden door deze mensen wel als tweederangs burgers behandeld. Phil Philips was de eerste pop die als politieagent werd aangenomen bij de L.A.P.D., maar door een incident werd hij ontslagen. Sindsdien is hij een privédetective met een flink drankprobleem, die zijn verleden maar moeilijk kan verkroppen. Als er een seriemoordenaar actief blijkt die de cast van de kinderserie The Happytime Gang één voor één probeert uit te schakelen wordt Phil Philips gedwongen om samen te werken met zijn voormalige (menselijke) partner, Edwards. Langzamerhand wordt Philips zelf echter steeds meer de hoofdverdachte.

alle artikelen (6)

The Happytime Murders Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Happytime Murders

acties