Sesamstraat niet blij met ranzige 'The Happytime Murders'

Sesamstraat niet blij met ranzige 'The Happytime Murders'

No Sesame. All Street.

De bedenkers van de tv-show Sesamstraat hebben STX Entertainment voor het gerecht gesleept in verband met de marketingcampagne voor de R-rated duistere poppenfilm The Happytime Murders. Dit meldt Deadline.

The Happytime Murders is geregisseerd door Brian Henson, de zoon van wijlen Jim Henson, en gaat over een wereld waarin poppen naast mensen leven - net als in Sesamstraat. De trailer maakt duidelijk dat de poppen te maken krijgen met drank, drugs, seks en allerlei vulgariteit. De gebruikte tagline "No Sesame. All Street." zit de makers van Sesamstraat het meest dwars.

De makers vinden dat die ondertitel hun merk "Sesame Street" geen goed doet. Ze vinden dat de film wil profiteren van de reputatie en goodwill van Sesamstraat. Overigens willen ze de film niet tegenhouden. Ze willen enkel voorkomen dat beide merken aan elkaar gekoppeld kunnen worden door het publiek.

Een woordvoerder van STX Entertainment heeft laten weten dat de studio teleurgesteld is dat Sesamstraat de humor er niet van inziet. STX is ervan overtuigd dat zij in hun recht staan.

The Happytime Murders, met namen als Melissa McCarthy, Bill Barretta, Maya Rudolph, Joel McHale en Elizabeth Banks, staat gepland voor 23 augustus. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair