Blood Ties (2013)

Crime runs in the family.

Clive Owen en de rest van de cast houden Canets langdradige familiesaga boeiend.
play

6,1 details

  • 127 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
127 Min Frankrijk

Het verhaal speelt zich af in de New Yorkse maffiawereld tijdens de jaren ’70 en volgt twee broers die elk aan de andere kant van de wet staan. De jongste van de twee (Crudup) is een politieagent terwijl de oudste (Owen) net voorwaardelijk is vrijgelaten. Alhoewel de oudste broer alle mogelijke moeite doet om uit zijn vroegere milieu weg te blijven, wordt hij gedwongen naar de onderwereld terug te keren om zijn jongere broer te helpen. Om de zaken nog wat moeilijker te maken is de jongste broer ook nog eens verliefd op de vrouw van een misdadiger die door zijn toedoen achter de tralies zit.

Regie
Guillaume Canet
Cast
Mila Kunis, Zoe Saldana, Clive Owen, Matthias Schoenaerts, Marion Cotillard, James Caan, Billy Crudup, Domenick Lombardozzi, Yul Vazquez, Lili Taylor, Noah Emmerich, Griffin Dunne, Eve Hewson, John Ventimiglia, Jamie Hector.
Release
28.10.2013
Release NL
31.10.2013
Release DVD
24.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Canet | Cast: Clive Owen (Chris), Marion Cotillard (Monica) Billy Crudup (Frank), James Caan (Leon), Mila Kunis (Natalie), Zoe Saldana (Vanessa), e.a. Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2013

Twee broers die elk een andere weg hebben gekozen in het leven: de ene is beroepscrimineel, de andere politieagent. We zagen het eerder al in We Own The Night en Pride and Glory, en nu komt dit thema opnieuw aan bod in Guillame Canets Blood Ties. Met een droomcast bestaande uit onder meer Clive Owen, Canets echtgenote Marion Cotillard, James Caan en Mila Kunis zouden we hier te maken kunnen hebben met een moderne klassieker binnen het misdaadgenre. Althans, dat zou je verwachten.

Het verhaal begint met de vrijlating van Chris in 1974, die twaalf jaar in de gevangenis heeft gezeten. Hij wordt opgevangen door zijn zus Marie en broer Frank. Broer is politieagent en wil Chris het liefst een eerlijk leven zien leiden. Eventjes lijkt Chris zich aan te passen met een normale baan, maar het criminele circuit blijft lonken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Blood Ties Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...De film heeft maandag zijn première in Cannes en komt midden oktober in de Nederlandse zalen..."

Glennekeeeee

"...De film komt in 2013 en is o.a. met Clive Owen, Mila Kunis, Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard..."

Blood Ties

acties