Blu-Ray Review: Blood Ties

De misdaadthriller met volop mooie namen die eigenlijk vrij geruisloos in de bioscoop verscheen.


Regie: Guillaume Canet | Cast: Clive Owen (Chris), Marion Cotillard (Monica) Billy Crudup (Frank), James Caan (Leon), Mila Kunis (Natalie), Zoe Saldana (Vanessa), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Bioscooprelease: 31 oktober 2013 | FilmTotaal recensie: Blood Ties

Bijna geruisloos verscheen verleden jaar het Frans-Amerikaanse Blood Ties in de bioscoop. De remake van het Franse Les liens du sang (2008) werd geregisseerd door acteur/regisseur Guillaume Canet, die zijn eerste Engelstalige film regisseerde. Canet kreeg de beschikking over een prima cast met bekende namen als Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana, James Caan en de Belg Matthias Schoenaerts. Met een budget van ruim $25 miljoen flopte de misdaadthriller echter en jammer genoeg verscheen ook de Blu-Ray release behoorlijk geruisloos in het schap.

Blood Ties is namelijk helemaal geen verkeerde film. De cast tilt het wat trage verhaal naar een hoger level en dat maakt het geheel uiteindelijk zeker de moeite waard. En daarom verdient deze misdaadthriller ook zeker een tweede kans via de Blu-Ray schijf die Lumière onlangs in het schap deponeerde.

Synopsis

Wanneer Chris vrijgelaten wordt uit de gevangenis, is het zijn broer Frank, een ambitieuze politieagent, die hem opwacht. Ondanks de grote verschillen tussen hen, blijft de bloedband sterk. Frank helpt Chris om opnieuw een leven op te bouwen. Maar Chris kan z'n verleden niet ontlopen. Hij daalt opnieuw af in een neerwaartse spiraal van criminaliteit, en sleurt z'n broer mee. Zullen de rivaliteit en het verraad de bloedband dan toch kunnen breken?


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Blood Ties redelijk "Rotten" met 47%. De IMDb noteert een veel betere 6,5 bij ruim vijf duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadthriller met een nog hogere 7,3 (Stem zelf). FT-recensent Michelle Iwema gaf 3,5 ster naar aanleiding van haar recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Naargelang het verhaal begin je uiteindelijk door te hebben wat eigenlijk het doel van de film is, wie de hoofdfiguur is die we volgen... Eigenlijk is het zelf bijna op het einde pas echt duidelijk om wie het draait, wie de held is, wie de slechterik... De film neemt ook z'n tijd om z'n verhaal te vertellen in twee uur die zeer lang aanvoelen... ...De film was dus wel oké, (voor een keer), het is niet echt een favoriet genre van me... - UnknowB

Box Office

Het productiebudget van Blood Ties bedroeg zo'n $25,5 miljoen. Het draaide slechts twee weken in de States en dan ook nog eens in niet meer dan 28 theaters. Het kwam daardoor niet verder dan een schamele $42.472. Wereldwijd kon de teller overigens ook niet imponeren, aangezien $2,4 miljoen de eindstand werd. De opbrengst in de Nederland is niet bekend.


Blu-Ray: Blood Ties | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: Making of | | EAN: 5425019008307 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Lumière

De Blu-Ray uitgave van Blood Ties wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin de Blu-Ray disc. Voor de vormgeving van de cover bestaat helaas een aantal 'pasfoto's'. Er verschenen eerder toch een aantal nette filmposters. Jammer dat geen van deze is gebruikt.

Beeld & geluid

Visueel is Blood Ties een redelijke film, waarin het kleurgebruik wat afwijkend lijkt van de gemiddelde big budget-film. In High Definition pakt dit overwegend netjes uit, al is het zeker geen hoogstandje. De DTS-HD track doet het overigens prima, met voldoende surround effects tijdens de scènes die erom vragen.

Extra's

Op de schijf is slechts één extra terug te vinden. Het betreft een Making-of, waarin vele beelden van achter de schermen te zien zijn. Het kleine half uur is een mooie mix geworden, inclusief interviews met cast & crew die redelijk diep ingaan op het proces. Een prima Making-of dus en dat zorgt ervoor dat het helemaal niet erg is dat er geen andere extra's op de schijf staan.

Conclusie: zeker geen standaard misdaadthriller die het kijken zeker waard is, incl. een prima making of op de Blu-Ray uitgave

Blood Ties is zeker zo'n film die je zo zou kunnen overslaan en uiteraard is het niet de topper in het genre. Houd je echter van een behouden misdaadthriller met een aantal prima rollen, scènes en een toch best aardig verhaal, dan kan je je waarschijnlijk prima vermaken.

Deze Blu-Ray uitgave van Blood Ties is netjes met een prima beeld en geluid en een keurige making-of als enige extra. Hieronder een korte Behind the Scenes-featurette:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair