Wild Card

Wild Card (2015)

Never bet against a man with a killer hand

Jason Statham zuipt, gokt en knokt erop los in Las Vegas.
play

5,0 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Nick Wild, wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.

Alt titel
Heat
Regie
Simon West
Cast
Jason Statham, Anne Heche, Jason Alexander, Hope Davis, Michael Papajohn, Max Casella, Michael Angarano, Chris Browning, Stanley Tucci, Davenia McFadden, Sofía Vergara, Milo Ventimiglia, Dominik García-Lorido, Matthew Willig, François Vincentelli.
Budget
$ 30.000.000
Release
30.01.2015
Release NL
05.02.2015
Release DVD
09.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon West | Cast: Jason Statham (Nick Wild), Michael Angarano (Cyrus Kinnick), Dominik Garciá-Lorido (Holly), Hope Davis (Cassandra), Milo Ventimiglia (Danny DeMarco), Max Casella (Osgood), Stanley Tucci (Baby), Jason Alexander (Pinky), Sofía Vergara (DD), Anne Heche (Roxy) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar 2014

Bij het verschijnen van een nieuwe Statham-film weet je als kijker wel wat je kunt verwachten: ongecompliceerde actie, keiharde botbreuken en zo nu en dan een goed geplaatste oneliner. Van een sterk scenario moeten zijn films het doorgaans niet hebben, maar Stathams vertrouwde Cockney-accent en aangeboren gevoel voor cynisme maken meestal een hoop goed. Ook de synopsis van zijn nieuwste project is op het eerste gezicht weer een groot cliché, maar tegelijkertijd wijkt Wild Card hier en daar juist weer af van de zogenaamde standaarduitwerking. Of regisseur Simon West daarmee ook gelijk de jackpot geraakt heeft, valt echter te betwijfelen.

Nick Wild houdt er niet bepaald de meest aantrekkelijke baantjes in Las Vegas op na. Als particuliere bodyguard houdt hij een oogje in het zeil voor rijke gokkers, en om wat bij te beunen laat hij zich zo nu en dan voor een geldbedrag aftuigen door helden op sokken die indruk willen maken op hun liefjes. Zo probeert hij stukje bij beetje zijn toekomst bij elkaar te sparen om de stad voorgoed achter zich te kunnen laten. Nicks toekomstplannen worden echter flink in de war gegooid wanneer zijn buurmeisje Holly bruut wordt mishandeld door een stel gangsters onder leiding van voormalig Heroes-ster Milo Ventimiglia.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Wild Card Nieuwsberichten