Blu-Ray Review: Wild Card

Simon West en Jason Statham gaan dit keer niet helemaal los.


Regie: Simon West | Cast: Jason Statham (Nick Wild), Michael Angarano (Cyrus Kinnick), Dominik Garciá-Lorido (Holly), Hope Davis (Cassandra), Milo Ventimiglia (Danny DeMarco), Max Casella (Osgood), Stanley Tucci (Baby), Jason Alexander (Pinky), Sofía Vergara (DD), Anne Heche (Roxy) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 5 februari 2015 | FilmTotaal recensie: Wild Card

Na het redelijke The Mechanic (2011) en de kaskraker The Expendables 2 (2012) bundelden regisseur Simon West en acteur Jason Statham recent opnieuw de krachten. Dit keer was het voor Wild Card, de misdaadthriller die zich vooral binnen de deuren van de casino's in Las Vegas afspeelt. Ondanks een redelijk gegeven bleek de nieuwe samenwerking geen nieuw succes.

Het $30 miljoen kostende Wild Card, ook met Michael Angarano, Stanley Tucci en een snel optreden van Sofía Vergara (als DD), wist de wereldwijde bioscoopzalen slechts beperkt te bereiken. Opvallend is dat de film in Nederland verhoudingsgewijs nog redelijk scoorde. Onlangs verscheen de film op Blu-Ray.

Synopsis

Nick Wild, wiens gokverslaving hem heeft geleid tot de straten van Las Vegas, besluit om klusjes aan te nemen die 'veiligheid' moeten garanderen om zijn verslaving te kunnen bekostigen. Zijn leven neemt een andere wending wanneer een vriendin bruut wordt mishandeld en hij gedwongen wordt het op te nemen tegen de maffia.


Waardering

Op Rotten Tomatoes komt Wild Card niet verder dan een "rotten" met 27 procent. De IMDb noteert een betere, maar nog steeds zwakke 5,6 bij ruim 25 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadthriller met een 5,1 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Het verhaal rommelt hier en daar, en veel actie is er ook niet te zien. Echter wanneer Statham dan wel in actie schiet, gebeurt welgeteld 3 maal in deze film, is het echter wel weer de moeite.... - Tarkus

Box Office

Het productiebudget van Wild Card bedroeg zo'n $30 miljoen. Heel veel is er niet bekend over de opbrengst aan de bioscoopkassa. Wereldwijd noteerde de film naar verluidt slechts $1,6 miljoen, waarvan nog zo'n $0,3 miljoen werd opgehaald aan de Nederlandse box office.


Film: Wild Card | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664114537 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Wild Card zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een de vele gevarieerde filmposters.

Beeld & geluid

Deze High Definition-uitgave van Dutch Filmworks stemt redelijk tevreden. Het veelal wat donkere beeld is goed scherp en het kleurgebruik sluit prima aan op de hoofdfilm. Toch lijkt er wat onnodige grain aanwezig is dat is erg jammer. De DTS-HD track laat gelukkig wel van zich horen, maar is niet zo nadrukkelijk aanwezig. Vooral tijdens de actiescènes en met wat achtergrondgeluiden voegen de surround effecten iets toe.

Extra's

Dutch Filmworks heeft jammer genoeg geen extra's toegevoegd aan de schijf.

Op momenten nog best vermakelijk; kale Blu-Ray uitgave

Het is duidelijk niet de beste film van het duo. Statham doet het vooral op de automatische piloot en regisseur West had wel wat meer mogen eisen van het magere plot. Vooral het slot is erg bedenkelijk en snel. Verwacht van beide heren de komende jaren flink wat meer van dit soort titels, hopelijk met wat meer kwaliteit.

Deze Blu-Ray uitgave is basic, met redelijk beeld en geluid en helaas geen extra's. Hieronder de clip met Sofía Vergara:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair