Wild Card

Wild Card (2015)

Never bet against a man with a killer hand

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Hmm, hier had zoveel meer kunnen inzitten.

De film begint als een typische Statham film die zijn eigen zelve weer speelt maar dat dan ook weer solide doet. Na de eerste actiescène denk je dat de film op volle vaart zal komen maar dat gebeurd niet. Integendeel... West lijkt een andere richting uit te gaan met Stathams personage door een akte in het casino waar we een dubbele bodem te zien krijgen van zijn karakter. Op dat moment hoop je eigenlijk dat de film geen typische statham-film zal worden omdat die akte echt wel sterk is neergezet. Toch verzuimd West die kans en brengt hij er een nieuwe vechtscène in. Iets later zien we een oud-vriend Baby, gespeeld door Tucci. Die doet dat weergaloos en je hoopt dan ook op meer omdat de badguy tot dan echt niets voorstelt. Na een heerlijke vechtscène in zijn stamrestaurant en het killen van de badguy lijkt het of er nog iets zit aan te komen. Een mogelijke confrontatie met baby of dergelijke maar niets is minder waar. De aftiteling verschijnt en de credits lopen over het scherm.

Naar mijn mening mist de film gewoon een laatste akte en is de film gewoon niet volledig te noemen. Ook laat je Sofia Vergara opdraven voor éen minuut in een simpele scène (als je haar voor zoiets miniscuul laat komen, zorg er dan voor dat ze haar kleren uitdoet want anders is haar bijdrage compleet nutteloos) en Tucci's personage is uiteindelijk niet meer als een noodzaak voor een heerlijke scène in dialoog met Statham.

Een gemiste kans is Wild card: zowel in stijl, personages, actie als verhaal slaat de film de plank mis. Enkel de sfeer van Vegas, Een Solide Statham en 3 leuk gefilmde vechtscènes zorgen er voor dat deze film geen voledige miskleun is.

4/10