Woody Allen zet zijn affaire met Europa voort met Bella Roma!
play

5,6 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Italië
  • Spanje
112 Min Verenigde Staten

Woody Allens nieuwste hommage aan een bruisende en sfeervolle wereldstad geeft een kijkje in het leven en de avonturen van diverse mensen: een gepensioneerde operaregisseur die verwoede pogingen onderneemt om een zingende begrafenisondernemer op het podium te krijgen; een architect die een Amerikaanse jongeman van pittig liefdesadvies voorziet uit zijn eigen jeugd; een doodgewone vader die tot zijn grote verbazing ineens de nieuwste beroemdheid van Rome is; en een pasgetrouwd Italiaans stelletje dat een bijzonder romantische dag beleeft…zonder elkaar!

Regie
Woody Allen
Cast
Alec Baldwin, Roberto Benigni, Judy Davis, Alison Pill, Ornella Muti, Flavio Parenti, David Pasquesi, Alessandra Mastronardi, Carol Alt, Antonio Albanese, Corrado Fortuna, Monica Nappo, Lynn Swanson, Alessandro Tiberi, Fabio Armiliato.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 73.244.881
Release
04.07.2012
Release NL
23.08.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Alec Baldwin (John), Roberto Benigni (Leopoldo), Woody Allen (Jerry), Jesse Eisenberg (Jack), Penélope Cruz (Anna), Ellen Page (Monica), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012

Na jarenlang met zijn films een ode te hebben gebracht aan New York is Woody Allen de laatste jaren zijn liefde aan het betuigen voor Europa. Na Barcelona (Vicky Christina Barcelona), Londen (Match Point en Scoop) en Parijs (Midnight in Paris) reist hij nu met To Rome with Love af naar Bella Roma.

To Rome with Love bestaat uit verschillende verhaallijnen, die elk een stel volgen dat om de een of andere reden in Rome is. Zoals altijd heeft Allen voor zijn film een topcast bij elkaar weten te krijgen. Onder meer Penélope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg en Woody Allen zelf komen langs in een rolletje. Uiteraard weet Allen een flinke doses neuroses en relatieadvies te verwerken in de dialogen. Allens eigen personage is erg bezig met zijn sterfelijkheid, iets wat in eerdere Woody Allen-films al vaker aan bod kwam, maar nu versterkt wordt door Allens eigen hogere leeftijd. Je merkt dat hij een dagje ouder wordt en zich nog meer zorgen maakt over de dood.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

To Rome with Love Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...Je moet ervan houden die Woody Allen, maar mij kon de film me maar matig boeien. Saai is het juiste......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

To Rome with Love

acties