Promised Land (2012)

What's your price?

Met een beladen milieukwestie als middelpunt snijdt Promised Land interessante thema’s aan, maar biedt een te simplistische kijk op de zaken.
play

6,3 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Steve Butler (Matt Damon) is een verkoper bij een aardgasbedrijf. Hij komt samen met zijn collega Sue Thomason (McDormand) in een landelijk plaatsje waar het bedrijf nieuwe bronnen wil aanboren. Het stadje is hard getroffen door de economische malaise van de afgelopen jaren en de twee buitenstaanders zien kansen dat de lokale bevolking hun zakelijk aanbod zal aanvaarden. Wat een eenvoudige taak lijkt voor het duo, wordt echter bemoeilijkt door de enorm gerespecteerde leraar Frank Yates (Hal Holbrook), die gesteund wordt door de campagneleider Dustin Noble (John Krasinski).

Regie
Gus Van Sant
Cast
Matt Damon, Frances McDormand, Hal Holbrook, Titus Welliver, Terry Kinney, Tim Guinee, Benjamin Sheeler, Carla Bianco, Sara Lindsey, Joe Coyle, Dorothy Silver, Jericho Morgan, Lexi Cowan, Frank Conforti, Garrett Ashbaugh.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 8.138.788
Release
28.12.2012
Release NL
28.02.2013
Release DVD
12.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gus Van Sant | Cast: Matt Damon (Steve Butler), John Krasinski (Dustin Noble), Frances McDormand (Sue Thomason), Rosemarie DeWitt (Alice), Hal Holbrook (Frank Yates), Lucas Black (Paul Geary), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2012

Promised Land is gebaseerd op een verhaal van Dave Eggers. Acteurs John Krasinski en Matt Damon schreven zelf het script, met de bedoeling dat Damon de film zou regisseren. Andere verplichtingen weerhielden Damon daarvan, maar goede vriend Gus Van Sant, die Damon eerder regisseerde in Good Will Hunting, nam de regiestoel van hem over. Damon bleef aan als acteur en speelt Steve Butler, een vertegenwoordiger van Global Crosspower Solutions, die stukken land van boeren koopt om er naar aardgas te boren. Als hij met zijn collega een noodlijdend stadje in Pennsylvania aandoet, krijgen zij al snel te maken met milieuactivist Dustin Noble, die er alles aan doet om hem en zijn bedrijf in diskrediet te brengen.

Door de vele tegenstellingen zijn milieukwesties vaak beladen onderwerpen. Het milieu gaat iedereen aan het hart, maar tegelijkertijd eist de mens steeds meer van haar omgeving. Ook de risico’s die het winnen van nieuwe energiebronnen met zich meebrengt, zijn een heet hangijzer. Het script van Krasinski en Damon gaat daar maar weinig op in. De twee stellen de zaken erg simplistisch voor en laten er geen twijfel over bestaan wie hier de slechteriken zijn. Dat ‘fracking’, de methode waarmee aardgas gewonnen wordt, inderdaad schadelijke gevolgen kan hebben voor het milieu staat buiten kijf, maar nergens laat het script de kijker naar zichzelf en zijn eigen consumptiegedrag kijken en bepalen of het de risico’s waard is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Promised Land Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Promised Land

acties