ATM (2012)

Thriller die zich afspeelt in een pinhokje is zo spannend als een bankafschrift.
play

4,2 details

 • 90 Min
 • Horror
 • Thriller
 • Verenigde Staten
 • Canada
90 Min Verenigde Staten

David Hargrove en Emily Brandt rijden samen met hun collega Corey weg bij het kerstfeest op het werk. Laatstgenoemde vraagt om nog even ergens te gaan pinnen. Dan duikt er een onbekende man op die het drietal opsluit in het hokje met de geldautomaat. Ze hebben vervolgens geen andere keus dan het dodelijke kat-en-muisspel van de man mee te spelen.

Regie
David Brooks
Cast
Alice Eve, Josh Peck, Brian Geraghty, Aaron Hughes, Will Woytowich, Robert Huculak, Omar Khan, Glen Thompson.
Budget
$ 3.000.000
Release
06.04.2012
Release NL
26.07.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: David Brooks | Cast: Alice Eve (Emily), Josh Peck (Corey), Brian Geraghty (David) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

Volgens schrijver Stephen King zijn verhalen op hun engst als ze een alledaagse situatie beschrijven die volledig uit de hand loopt. De herkenbaarheid van zo’n situatie betrekt de lezer direct bij het verhaal doordat hij zich constant afvraagt wat hij zelf in zo’n situatie zou doen. Zet de personages ook nog eens bij elkaar in een kleine ruimte en de spanning zal net zo snel oplopen als de emoties. ATM gaat voor diezelfde insteek. Als collega’s David, Corey en Emily na een bedrijfsfeestje op een verlaten parkeerterrein wat geld gaan pinnen, wordt de weg terug naar de auto versperd door een gemaskerde man, die duidelijk weinig goeds in de zin heeft.

Om voldoende spanning te genereren in een verhaal dat zich voor het grootste deel afspeelt op een paar vierkante meter zijn goed ontwikkelde personages nodig. De hoofdpersonen in ATM moeten het echter doen met slechts een paar basiseigenschappen. Zo is David de wat stijve en serieuze jongen, Corey de kwallige beste vriend, terwijl Emily’s karakteromschrijving eigenlijk niet verder gaat dan blond en mooi. De acteurs, die allen in andere producties goed werk hebben laten zien, kunnen er maar weinig mee. Vooral Eve staat er eigenlijk maar voor spek en bonen bij. Dit zorgt ervoor dat er maar weinig onderling conflict is. Als de gemoederen beginnen op te lopen, komen de personages niet verder dan elkaar kinderachtig de schuld geven van hun situatie, wat voor meer ergernis dan spanning zorgt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

ATM Nieuwsberichten

 • Trailer voor thriller 'ATM'

  Trailer voor thriller 'ATM'

  Jan-Peter Rook,

  De schrijver van 'Buried' komt wederom met een verhaal over mensen die opgesloten zitten in een kleine ruimte.

  mode_comment 8

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke thriller, met een goed verhaal dat op het einde pas laat blijken hoe goed de killer zijn p......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

ATM

acties