Het Monster van Parijs
Animatiefilm van de regisseur van Shark Tale had wat meer humor kunnen gebruiken, maar is mooi getekend en charmant.
play

6,3 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Muziek
  • Frankrijk

“Un monstre à Paris” (“a monster in Paris”) speelt zich af in 1910 te Parijs. Een monster zaait paniek in de stad, en de 2 helden van de film Raoul (een uitvinder) en Emile (een verlegen filmoperateur) gaan het monster tegemoet om het te vangen. In hun queeste komen ze tal van unieke personages tegen, waaronder een excentrieke geleerde vergezeld door een aap.

Alt titel
Un monstre à Paris, A Monster in Paris
Regie
Bibo Bergeron
Cast
Adam Goldberg, François Cluzet, Bob Balaban, Matthew Géczy, Vanessa Paradis, Sean Lennon, Ludivine Sagnier, Jay Harrington, Gad Elmaleh, Bruno Salomone, Julie Ferrier, Mathieu Chedid, Danny Huston, Sébastien Desjours, Philippe Peythieu.
Release
12.10.2011
Release NL
21.06.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Bibo Bergeron | Cast (stemmen): Birgit Schuurman/Vanessa Paradis (Lucille), Coen Swijnenberg/Sébastien Desjours (Emile), Sander Lantinga/Gad Elmaleh (Raoul), Stan van Samang/Mathieu Chedid (Francoeur), Marijn Devalck/François Cluzet (Maynott), Lucas van den Eynde/Bob Balaban (Pâté), Loes van den Heuvel/Julie Ferreir (Carlotta), Ludivine Sagnier/Clara Cleymans (Maud), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Het Monster van Parijs speelt zich af in het Parijs van 1910, waar we de verlegen filmoperateur Emile en zijn vriend, de bezorger/uitvinder Raoul, leren kennen. Emile droomt ervan een held te zijn zoals die op het witte doek te bewonderen zijn. Maar in werkelijkheid durft hij zelfs de leuke dame Maud niet mee uit te vragen. Raoul is juist een praatjesmaker die constant kibbelt met de mooie en populaire zangeres Lucille die hij al sinds zijn kindertijd kent. Dan creëren de twee vrienden op een dag per ongeluk een monster in het lab van een professor. Deze uit zijn krachten gegroeide luis zorgt voor paniek onder de Parijzenaars. Maar als Lucille het monster onder haar hoede neemt, blijkt het niet alleen zachtaardig, maar ook nog muzikaal te zijn. Ze noemt het monster Francoeur en neemt het op in haar show. De arrogante, maar ambitieuze politiecommissaris Maynott ziet in Francoeur echter een mogelijkheid om zijn imago een flinke boost te geven; als hij het monster vangt, zal hij een goede kans maken om tot burgemeester verkozen te worden...

Regisseur/schrijver van Het Monster van Parijs is Bibo Bergeron, die eerder Dreamworks' Shark Tale en The Road to El Dorado regisseerde en aan een waslijst aan animatiefilms meewerkte als tekenaar en storyboardartiest. Met deze derde langspeelfilm kruipt hij voor het eerst onder de vleugels van Dreamworks vandaan.

videotrailers & clips