Your Sister's Sister (2011)

A comedy about doing the right thing with the wrong person.

Sympathieke film met goed uitgewerkte personages weet veel te bereiken met weinig materiaal.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Een jaar na de dood van zijn broer gaat de emotioneel overmande Jack (Mark Duplass) in op het aanbod van zijn beste vriendin Iris (Emily Blunt) om voor een week naar het afgelegen eiland van haar familie te gaan. Bij aankomst in het huis ontdekt Jack dat de zus van Iris, Hannah (Rosemarie DeWitt), hetzelfde idee had en de twee brengen een lastige avond door. De volgende ochtend verschijnt Iris onaangekondigd waardoor er een emotionele toestand ontstaat over zussen, broers en vrienden.

Regie
Lynn Shelton
Cast
Emily Blunt, Rosemarie DeWitt, Mark Duplass, Mike Birbiglia, Kate Bayley, Jennifer Maas, Dusty Warren, Kimberly Chin, Mel Eslyn, Kate Jarvis, Jeanette Maus, Dori Hana Scherer, Jason Dodson, Norman Tumolva, Jeremy Mackie.
Budget
$ 125.000
Release
14.06.2012
Release NL
06.09.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lynn Shelton | Cast: Mark Duplass (Jack), Emily Blunt (Iris), Rosemarie DeWitt (Hannah), Mike Birbiglia (Al), e.a.| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Je hoeft niet lang naar mid-dertiger Jack te kijken of luisteren om door te krijgen dat hij emotioneel niet bepaald lekker in zijn vel zit. Vreemd is dat niet, want het is pas een jaar sinds zijn broer Tom is gestorven en het spelletje “over de doden niets dan goeds” weigert hij mee te spelen. Op een herdenkingsbijeenkomst weet Jack de sfeer dan ook goed te bederven wanneer hij de door vrienden gecreëerde illusie doorbreekt dat Tom een heilige was zonder enige gebreken. Die eerlijkheid wordt hem niet in dank afgenomen en ook dat trekt hij zich aan, waardoor hij zich niet bepaald beter gaat voelen. Zijn beste vriendin Iris biedt hem daarop een simpele oplossing: een verblijf in de blokhut van haar vader op een afgelegen eiland, waar hij in alle stilte en eenzaamheid zijn hoofd leeg kan maken.

Dat alleen zijn zit er niet in, want eenmaal ter plaatste blijkt Iris’ zus Hannah de blokhut met dezelfde intenties te hebben opgezocht. Na net uit een relatie van zeven jaar te zijn gestapt bevindt zij zich evenmin in een prettige fase, wat verklaart dat Jack haar midden in de nacht met een fles tequila aantreft. Zonder enige terughoudendheid vergezelt hij haar in het verdrinken van hun ellende, wat een interessante afloop krijgt als de twee met elkaar in bed belanden (met een heerlijk ongemakkelijke seksscène tot gevolg). Van de geplande afzondering komt nog minder als de volgende ochtend Iris onverwacht op het eiland arriveert. Jack wil de onenightstand voor haar verborgen houden, maar aangezien er slechts sprake zou zijn van een platonische vriendschap, ziet Hannah daar het punt niet van in.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Your Sister's Sister Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Your Sister's Sister

acties