La migliore offerta

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Zonder meer een intrigerende film die ondanks de lange duur mij vanaf het begin heeft beetgepakt en niet meer loslaat. Briljante rollen vertolkt door met name Geoffrey Rush en de Nederlandse Sylvia Hoeks, die ik eigenlijk niet kende. Donald Sutherland heeft ook een (wat beperkte) rol. Je krijgt op een gegeven moment wel door dat er meer aan de hand is en dat is aan de ene kant wel nodig anders kabbelt de film naar een vlak einde. Voor degenen die op actie zitten te wachten duurt het wellicht allemaal te lang, maar het verhaal en de suspense vergoeden alles. de beweegredenen van Billy blijven duister want na zoveel jaren en op die leeftijd zijn beste vriend en partner in crime verraden ? Ook de rol van de echte Claire is wat vreemd want zij houdt dat huis zowat dag en nacht in de gaten. Waar komt al die echte (?) kunst vandaan die geveild zou worden. zomaar wat onopgeloste vragen . Het einde van de film doet een vervolg vermoeden ?
Onderbelichte film wat mij betreft. Aanrader. 8/10

benjamin

Avatar

Dit is niet de simpelste film om te bespreken. Technisch gezien is er geen probleem: acteerwerk (vooral van Rush), regie en zeker de heerlijke soundtrack zijn absoluut de moeite. Het verhaal waartoe dat dient is eerder klassiek: kunstexpert Virgil Oldman krijgt op een dag de vraag een catalogus te maken van een villa en geraakt in de ban van de mysterieuze eigenares, die hij maar niet te zien krijgt.

Op het eerste zicht lijkt dat vrij cliché en ja, de film verloopt vlot volgens het boekje. Al is er wel opvallend veel aantrekken en vooral afstoten: iets sneller tot de essentie komen en het punt omzeilen waar het de kijker dreigt niet meer te kunnen schelen was misschien iets beter geweest. Het ironische eraan is dat om de vrouw te helpen Oldman ook zichzelf moet helpen en z'n eenzame bestaan (hij heeft het niet zo voor anderen) te doorbreken.

En uiteindelijk doet het er niks toe, want blijkt alles fake te zijn. Wat we eigenlijk zien is een grote diefstal: niet alleen van de fenomenale kunstcollectie van de man, maar ook van z'n eigenheid en excentrieke karakter. De twist zal meningen verdelen, maar ik vond het absoluut werken en de film verheffen tot een goede film om het jaar af te sluiten.