De overloper

De overloper (2012)

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Vergeef me maar ik ben nou eenmaal een grote Flikken Maastricht fan,kijk alle afleveringen altijd op uitzendinggemist en als de dvdboxen uit zijn schaf ik ze meteen aan. Oke het is mede omdat ik uit Zuid-Limburg kom en het fantastisch vind dat deze topserie zich hier afspeelt ipv weer in Amsterdam (de overloper speelt zich overigens wel in Amsterdam af) maar ik vind het ook gewoon een geweldige en spannende serie,met een fantastische cast!

Oke nu over deze film. De overloper speelt zich af tussen Seizoen 5 en 6 van Flikken. Floris Wolfs (Victor Reinier) is opgepakt voor het stelen van 4 miljoen overheidsgeld. Alleen komt hij door een vormfout weer heel snel op vrije voeten en gaat hij samenwerken met criminelen en zo komt hij lijnrecht tegenover zijn voormalige partner Eva Van Dongen (Angela Schijf) te staan,die er alles aan doet om Wolfs weer in de cel te krijgen.

De film lijkt inderdaad op een lange Flikken aflevering alleen zie je toch aan een aantal dingen dat ze voor deze film wat meer budget hebben gekregen. Het ziet er namelijk allemaal net wat gladder en mooier uit en er zitten wat meer stunts en actiescenes in. Daarbij zit de cast ook vol met goede acteurs,zo heb je Angela en Victor die natuurlijk ook in de serie zitten die worden versterkt door Halina Reijn,Jeroen Spitzenberger en Thom Hoffman die weer een fenomenale prestatie neerzet en vrij onherkenbaar is als crimineel Mario Keizer.

De film en het verhaal zit(ten) prima in elkaar en is ook prima te volgen als je de serie niet gevolgd hebt al is het wel aan te raden eerdere seizoenen toch even te kijken. Wat na mijn mening absoluut geen straf is.

Tarkus

Avatar

Deze Flikken Maastricht film is niet meer of niet minder dan een lange aflevering van de reeks die volgt op seizoen 5.
Goed gemaakt en goed geacteerd met enkele gastacteurs die ondertussen hun naam al hebben gemaakt in de Nederlandse cinema.
Toch een kleine opmerking bij deze film, de dialogen zijn zeer slecht verstaanbaar en ik vermoed dat dat niet alleen is voor de Belgen onder ons, ze zijn veel te stil opgenomen, ondertiteling zou een groot pluspunt zijn geweest.