Starbuck (2011)

Canadese komedie over het vaderschap is af en toe wat sentimenteel, maar heeft veel humor en het hart op de juiste plaats.
play

5,7 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
109 Min Canada

Hoewel hij al 42 jaar is, gedraagt David Wozniak zich nog als een puber. Problemen gaat hij uit de weg. Met Valérie, een jonge politieagente, heeft hij een moeizame relatie. Net als zij hem vertelt dat ze zwanger is, wordt David geconfronteerd met zijn verleden. Twintig jaar eerder heeft hij voor het geld sperma gedoneerd bij een zaadbank. Nu blijkt hij dat hij de vader is van 533 kinderen en dat 142 daarvan een rechtszaak aanspannen. Ze willen de identiteit weten van hun biologische vader, waarvan ze alleen het pseudoniem Starbuck kennen.

Regie
Ken Scott
Cast
Antoine Bertrand, Patrick Huard, Sarah-Jeanne Labrosse, Julie LeBreton, Dominic Philie, Catherine De Sève, Marc Bélanger, Marie-France Lambert, Patrick Labbé, Sebastien Beaulac, Martin Petit, David Michael, Patrick Martin, Igor Ovadis, André Lanthier, David Giguère, Patrick Caux, Pierre Mailloux, Félix Brassard, Pascal Contamine.
Release
01.01.2011
Release NL
05.07.2012
Release DVD
13.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Scott | Cast: Patrick Huard (David Wozniak), Julie LeBreton (Valérie), Antoine Bertrand (advocaat), David Michael (Antoine), Patrick Martin (Étienne), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2011

Met Starbuck wilde schrijver en regisseur Ken Scott samen met coscenarist Martin Petit een verhaal vertellen over het vaderschap. Zij kozen voor een extreme situatie: een man die honderdvijftig kinderen heeft verwekt. Zelfs voor een komedie vonden zij dit aantal wat hoog en vreesden ze dat dit de geloofwaardigheid van hun verhaal zou schaden. Gelukkig bleek het echte leven een stukje vreemder. Kort na aanvang van productie verscheen een bericht in de media over een man die niet minder dan vijfhonderd kinderen zou hebben verwekt. Verbaasd dat ze beneden de realiteit zaten, verhoogden Scott en Petit het aantal kinderen, zodat ze hun verhaal ironisch genoeg alsnog geloofwaardigheid mee konden geven.

De originele Starbuck was een fokstier, die wereldwijd meer dan tweehonderdduizend nakomelingen heeft verwerkt. Zo ver is David Wozniak ondanks meerdere donaties aan een spermabank in zijn jonge jaren niet gekomen, maar hij krijgt alsnog de schrik van zijn leven als hij te horen krijgt dat hij de biologische vader is van ruim vijfhonderd kinderen. Inmiddels volwassen probeert een aantal van hen via een gerechtelijk bevel achter zijn identiteit te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Starbuck Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Matige film, die vooral in het begin toch wat saai is, maar naar het einde toe steeds interessanter......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Starbuck

acties