Joris en Boris en het Geheim van de Tempel

4,3 details

  • 85 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
85 Min Nederland

Joris en Boris moeten op Cyprus op zoek naar iets wat hun voorouders ze hebben nagelaten. Als dan blijkt dat het lot van alle liefde en geluk in de wereld in hun handen ligt begint er een spannend avontuur.

Regie
Martijn van Nellestijn
Aram van de Rest
Cast
Bartho Braat, Frederik de Groot, Inge Ipenburg, Pamela Teves, Richard de Ruijter, Martijn van Nellestijn, Erik-Jan Slot, Wim Rijken, Rick Mackenbach, Ralf Mackenbach, Maaike Bakker.
Release
17.07.2012
Release NL
19.07.2012
Release DVD
30.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn van Nellestijn en Aram van de Rest | Cast: Martijn van Nellestijn (Jorat/Joris), Richard de Ruijter (Borat/Boris), Ralf Mackenbach (Michiel), Rick Mackenbach (Max), Frederik de Groot (Inspecteur Jankers), Maaike Bakker (Anna), Inge Ipenburg (Tante), Bartho Braat (Centurion/Grudo), e.a. | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2012

De naam van Martijn van Nellestijn is geheel door eigen toedoen onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. De Nederlandse filmmaker, acteur en scenarist stapte in 2001 aan boord van de stoomboot van de Goedheiligman. Voor de lokale omroep waarvan hij zelf eigenaar was draaide hij samen met producent Erik-Jan Slot een Sinterklaassoap in elkaar. Kwalitatief gezien liet het veel te wensen over, maar het weerhield Van Nellestijn er niet van om het jaar erop een nieuwe poging te wagen. Een nieuw subgenre was geboren en de filmmaker uit Rhenen breidde zijn werkzaamheden langzaam uit naar andere lokale omroepen en uiteindelijk de bioscoopzalen. Critici waren nauwelijks te spreken over Van Nellestijns Sinterklaasvehikels, maar het jeugdige publiek stormde massaal op de bioscoopfilms af.

Dit jaar gooit de geblondeerde Van Nellestijn het eens over een andere boeg. Hij besloot twee bijfiguren uit de Sint-reeks van stal te halen en ze een eigen avontuur te geven. De regie deelt hij met Onderweg naar Morgen-acteur Aram van de Rest, die met Joris & Boris zijn (co)regiedebuut aflevert. Toch blijft Van Nellestijn een flinke vinger in de creatief arme pap houden. Niet alleen deelt hij de regie en de productie, hij schreef wederom mee aan het scenario en vertolkt een van de titelrollen. Deze drang om alles zelf in de hand te houden en een compleet gebrek aan originaliteit nekken zijn nieuwste familiefilm.

videotrailers & clips