Bohemian Rhapsody (2018)

Fearless lives forever

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Bohemian Rhapsody is een nieuwe verfilming van een biografie. De film is geregisseerd door Bryan Singer, de regisseur van de The Usual Suspects en X-men De film gaat over de biografie van de Britse rockgroep Queen en dan vooral over de leadzinger Freddie Mercury. Freddie Mercury wordt in de film gespeeld door Rami Malek. De film is verder ook geproduceerd door de Queen bandleden Brian May en Roger Taylor.
In de film meldt Freddie Mercury (Rami Malek) zichzelf aan bij de andere bandleden, die net hun leadzinger zijn verloren. Freddie zorgt met zijn rebelse persoonlijkheid en ideeën voor een andere soort muziek in de muziekwereld. Queen wordt door hun apartheid door de muziekuitgevers niet serieus genomen. Queen moet hierom hun muziek zelf onder de mensen zien te brengen. Wanneer de muziek doorbreekt bij de mensen wordt Queen een van de beste muzikale groepen van hun tijd. Door al deze populariteit en rijkdom maakt Freddie vele veranderingen in zijn leven en carrière. Deze veranderingen zorgen voor een bedreiging tussen de onderlinge band van de Queen bandleden en Freddie zijn gezondheid. Freddie moet proberen de juiste beslissingen te nemen voor zichzelf en de bandleden, helemaal wanneer Queen een kans heeft om te kunnen om optreden tijdens het Live Aid internationaal benefietconcert.
Bij het maken van deze film zijn vele problemen geweest. Sacha Baron Cohen zou oorspronkelijk eerst de rol van Freddie Mercury spelen, maar door creatieve verschillen met de bandleden Brain May en Roger Taylor is hij weggegaan. Hierom hebben ze voor een andere acteur gekozen om Freddie Mercury in de film te spelen wat uiteindelijk Rami Malek is geworden. Bryan Singer is later ook door de filmstudio ontslagen als regisseur nadat hij onderlinge problemen kreeg met Rami Malek. Dexter Fletcher heeft het regisseur werk later overgenomen, maar Bryan Singer staat nog wel steeds aangeven als de regisseur van de film. Al deze problemen achter de schermen bij deze film zijn gelukkig niet terug te zien in de uiteindelijke film. Deze problemen komen eigenlijk ook wel als passend over voor deze film, want de band Queen heeft zelf ook vele problemen gehad achter de schermen, waarvan in deze film wat terug te zien valt.
Deze film heeft ook een interessant verhaal dat goed de achtergrond informatie over de band, hun ideeën en keuzes weergeeft. Zo leer je bijvoorbeeld hoe ze met de ideeën voor bepaalde liedjes zijn gekomen, die tegenwoordig nog steeds populair zijn zoals het nummer Bohemian Rhapsody. De film brengt zo ook duidelijk over hoe Queen een unieke muziekband is geworden in de muziekwereld.
De film heeft ook een goede mix van komedie en drama en dan vooral met het personage van Freddie Mercury die door heel wat levensgebeurtenissen is gegaan in zijn leven.
De liedjes in de film worden niet door de acteur gezongen, maar geplaybackt. Dit valt gelukkig niet terug te zien dankzij het goede acteerwerk. Voor in de film hebben ze het originele zang en muziekwerk van Queen gebruikt. Ondanks dat deze film grotendeels niet echt probeert over te komen als een concert gebruiken ze veel bekende liedjes van Queen als de soundtrack van de film op de achtergrond. Door de bekendheid van de liedjes wil je als kijker toch wel op een manier meebewegen met de muziek door bijvoorbeeld met je voeten of handen mee te tikken op de beat of mee te playbacken. Het is dan ook leuk om deze film in Dolby Atmos te zien om de muziek op een mooie en duidelijke manier terug te kunnen horen. Dit kan dan zelf zo mooi overkomen dat je tijdens de aftiteling blijft zitten om de liedjes die daarin verwerkt zijn ook terug te horen. De scenes waar Queen optreed zijn ook op een manier gefilmd, waardoor het aanvoelt alsof je zelf aanwezig bent bij het concert.
Het acteerwerk wordt ook goed gedaan in de film. Bij Rami Malek moet je even wennen aan zijn uiterlijk als Freddie Mercury, maar wanneer je eenmaal gewend bent aan zijn uiterlijk komt hij realistisch over als Freddie Mercury. Dit komt ook omdat hij goed op de persoonlijke details heeft gelet van Freddie Mercury en hij deze ook goed weet over te brengen. Qua spraak en beweging, komt hij ook op een gelijke manier over zoals Freddie dit deed. Gedurende de gehele film heeft hij namelijk ook een kunstgebit in om het unieke gebit van Freddie Mercury realistisch over te brengen. Wat Rami Malek en de rest van de cast ook helpt bij het realistisch overbrengen van de band zijn de verschillende kapsels en kostuums die ze gedurende de film hebben en dragen.