Tweede verfilming van de boekenreeks van Enid Blyton over een meisjesinternaat waar van alles aan de hand is. Kinderachtig, plat en zonder enige diepgang.
play

5,8 details

  • 95 Min
  • Familiefilm
  • Duitsland
95 Min Duitsland

In hun tweede film keren Hanni & Nanni terug naar hun internaat. Daar is inmiddels wel het een en ander veranderd. Er is een nieuwe schoolleiding en er zijn nieuwe leerlingen. Een van hen is zelfs een prinses maar dat mag niemand weten.

Alt titel
De Dolle Tweeling 2
Regie
Julia von Heinz
Cast
Katharina Thalbach, Jana Münster, Heino Ferch, Anja Kling, Sophia Münster, Suzanne von Borsody, Hannelore Elsner, Aleen Jana Kötter, Sven Gielnik, Barbara Schöneberger, Martin Ontrop, Nele Guderian, Monika Manz, Joyce Abou-Zeid, Carolin Kebekus, Luisa Spaniel.
Release
15.05.2012
Release NL
12.07.2012
Release DVD
02.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Julia von Heinz | Cast: Jana Münster/Kira van Horsen (Hanni), Sophia Münster/Lotte Kuijt (Nanni), Suzanna von Borsody/Ann van den Broeck (Magerlijn), Katharina Thalbach/Guusje van Tilborgh (Mademoissele Bertoux), e.a. | Speelduur: | 90 minuten | Jaar: 2012

Als je het complete oeuvre van de Britse kinderboekenschrijfster Enid Blyton in je boekenkast wil hebben, mag je er wel een aparte kamer voor inrichten. In de ruim veertig jaar die de in 1968 overleden Blyton achter haar typemachine zat, leverde ze ruim zeshonderd manuscripten in bij haar uitgever. Het werk van Blyton was niet geheel onomstreden. Critici en bibliotheken beschouwden haar boeken als ongeïnspireerde pulp met een slecht gevoel voor realiteitszin. Met haar enorme productie ramde ze er met gemak in een weekje een compleet kinderboek uit. Toch verslonden de jonge lezers de boeken van Blyton en menigeen is opgegroeid met de avonturen van De Vijf, Blytons bekendste boekenreeks. Maar ook de in de jaren veertig verschenen zesdelige serie rondom de tweeling Sullivan deed het goed bij het publiek.

Amper twee jaar geleden verscheen de eerste verfilming over de tweelingzusjes Hanni en Nanni Sullivan. In het Duits welteverstaan, maar in ons land enkel nagesynchroniseerd in het Nederlands uitgebracht. Het prestigieuze Engelse internaat waar de Sullivans naar afreisden, is voor het gemak ook maar naar de oosterburen verplaatst. In het vervolg dat nu verschijnt, zit de vakantie er voor Hanni en Nanni op en ze zien er naar uit om hun vriendinnen weer te ontmoeten. Het brutale nichtje van de meiden sluit zich maar al te graag bij hen aan. Het internaat Lindenhof verkeert in financieel zwaar weer. Directrice Theobald wordt vanwege een sterfgeval naar Chicago geroepen en de dagelijkse leiding komt in handen van de strenge mevrouw Magerlijn en de wispelturige mademoiselle Bertoux. Onder de kostschoolmeiden gonst het gerucht dat er een ware prinses in hun midden is en het nichtje van Hanni en Nanni doet haar stinkende beste om in de smaak te vallen bij de meest logische kandidaat. Als een zonderlinge lerares Duits en het knappe Franse neefje van Bertoux hun intrede doen is de chaos op de Lindenhof compleet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hanni & Nanni 2

acties