The Possession (2012)

Fear The Demon That Doesn't Fear God

De zoveelste tandeloze horrorfilm over een bezeten meisje.
play

5,4 details

  • 92 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
92 Min Verenigde Staten

'The Possession' gaat over Em. Het jonge meisje koopt een antieke doos, niet wetende dat binnen in het collectors item een Dibbuk, een kwaadaardige geest, leeft. Em raakt bezeten van haar artefact en de Dibbuk verslindt zijn menselijke slachtoffer. Samen met zijn ex-vrouw Stephanie probeert haar vader Clyde een manier te vinden om de vloek op hun kind de beëindigen.

Regie
Ole Bornedal
Cast
Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Jay Brazeau, Madison Davenport, Natasha Calis, Grant Show, Rob LaBelle, Brenda Crichlow, Iris Quinn, Chris Shields, Nana Gbewonyo, Anna Hagan, Graeme Duffy, Matisyahu, David Hovan.
Budget
$ 14.000.000
Opbrengst
$ 85.446.075
Release
30.08.2012
Release NL
20.09.2012
Release DVD
12.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ole Bornedal | Cast: Jeffrey Dean Morgan (Clyde), Kyra Sedgwick (Stephanie), Natasha Calis (Em), Madison Davenport (Hannah), Grant Show (Brett), Matisyahu (Tzadok), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Om het net even wat spannender te maken, beweren veel horrorfilms op een waargebeurd verhaal gebaseerd te zijn. The Exorcism of Emily Rose, The Last Exorcism, The Rite, en The Devil Inside gingen de afgelopen jaren alle van een dergelijke claim uit. Vaak dient dit met een flinke korrel zout genomen te worden. Nu is er The Possession. Gebaseerd op het artikel ‘A Jinx in a Box?’ van LA Times-journaliste Leslie Gornstein, vertelt de film het verhaal van een zogenaamde dibboek-kist: een kistje waarin volgens oude Jiddische volksverhalen een boze geest huist.

In David Goyers The Unborn maakte een dibboek de hoofdpersonen - en bioscoopbezoekers – al eerder het leven zuur. Nu is het de beurt aan het gezin van Clyde en Stephanie. Als twee gescheiden ouders hebben zij het soort relatie dat je alleen in films ziet. De twee hebben stiekem nog gevoelens voor elkaar en Stephanie heeft een perfecte vriend tegen wie Clyde niet op kan boksen. Ook bij zijn dochters kan Clyde niet veel goed doen. Het is een situatie die zo clichématig is dat het eerder verveling dan medeleven opwekt. Zelfs als de jongste dochter in de greep van de dibboek raakt, blijft het drama oppervlakkig en zijn de ontwikkelingen eerder onvermijdelijk dan overtuigend te noemen. Natuurlijk gelooft Stephanie Clyde eerst niet en de situatie wordt helemaal hysterisch als Stephanie verwondingen die door de geest zijn aangebracht, voor mishandeling aanziet. Uiteraard komt het gezin in hun strijd tegen de vloek toch weer tot elkaar. Dat daar het een en ander voor moet sneuvelen, lijkt zowel de schrijvers als de personages weinig te interesseren.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Possession Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

johnwayne

"...[quote=ZyPreXa]De film gaat dus ook over Exorcisme,maar niet in de katholieke kant ! Het wordt hier......"

ZyPreXa

"...De film gaat dus ook over Exorcisme,maar niet in de katholieke kant ! Het wordt hier dus een Joodse......"

B@chelor

"...Meh...beetje saai. Niet echt eng. Het acteerwerk van JD Morgan en dat meisje is solide, maar redt de......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Possession

acties