Congo (1995)

Where you are the endangered species

Reviews (6)

Mannekino

Avatar

Zo, even zwangerschapsbroek van mijn vrouw aangedaan want ik ben vol van emotie. Toen wij elkaar voor het eerst ontmoeten was ze verontwaardigd van de lasers en volautomatische machinegeweren in de hal mijn woning. Ik zei destijds dat ik goed voorbereid ben op een eventuele gorilla invasie. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heb ik haar de afstandsbediening gegeven van mijn alarmsysteem. Wel zo verstandig aangezien ze vaak dronken thuis komt en ik niet zo dol ben op schoonmaken.

Het was vanavond weer feest inclusief bitterballen en een gloednieuwe televisie. Ik moet RTL7 bedanken voor haar wijsheid om Congo weer uit te zenden. Blijkbaar zitten daar een paar pientere mensen want deze film zal keer op keer hoge kijkcijfers trekken. Ik zat in ieder geval weer gekluisterd aan de buis in anticiperend op de climax. Deze zomer heb ik 8 weken vakantie genomen om voor de eerste keer naar op ontdekkingsreis te gaan in Congo. Volgende keer zal ik hiervan verslag doen!

Fenomenale filmervaring (5/5 sterren)

Mannekino

Avatar

@Rorschach

Zeker weten, vanavond ben ik wederom van de partij. Om 23:50 zit ik op de bank met de televisie ingesteld op SBS6. Het is alweer veel te lang geleden dat ik Congo heb gekeken. In een goed jaar heb ik 3 keer geluk maar ik denk dat het dit jaar twee keer wordt. In een uitmuntend jaar komt Congo minstens één op BCC zonder reclame. Maargoed, wanneer de Congo Fever aan de deur komt kloppen heb ik natuurlijk nog de DVD thuis liggen. Wat ik overigens niet begrijp is dat ze Avatar twee keer in de bioscoop uitzenden maar Congo niet, echt goede cinema wordt zelden gewaardeerd.

Filmtip voor deze avond: **** / *****

Mannekino

Avatar

Vanavond had ik avonddienst maar gelukkig heb ik vrij kunnen krijgen na overleg met mijn baas. Eerder deze week heb ik een bespreking met personeelszaken gehad waarin ik duidelijk heb kunnen maken hoe belangrijk deze avond voor mij is. Een kans om Congo te zien kan ik niet aan mij voorbij laten gaan.

Tim Curry is natuurlijk mijn favoriete acteur in deze film, de veelzijdigheid waarmee hij Herkermer Homolka portretteert is bijna niet te beschrijven. Mijn dank gaat uit naar Frank Marshall voor het afleveren van de beste film die ooit is gemaakt. Ik verwacht dat deze film het komende decennia eindelijk erkent gaat worden en spoedig de top 250 van de IMDB zal betreden.

Aan iedereen die dit leest: ga vanavond kijken, je zult er geen spijt van krijgen. Let in het bijzonder op het volledig geautomatiseerd defensiesysteem tijdens de overnachting voor de mysterieuze grot. De feilloze werking hiervan zal elke filmliefhebber doen imponeren. Dit waren de kwaadaardige gorilla's in de film ook, die al snel gedwongen waren om hun aanvalspoging te staken.

Mannekino

Avatar

Na bijna drie jaar komt mijn favoriete film aller tijden weer op de televisie. Inmiddels kent het artistieke talent van Frank Marshall geen grenzen en heeft hij met films Eight Below en meer laten zien dat hij de beste regisseur is vandaag de dag. Het begon natuurlijk allemaal met Arachnophobia - de film de er persoonlijk ervoor gezorgd heeft dat ik niet zonder imker pak een schuur in durf - maar Congo is en blijft het kroonjuweel van zijn carrière.

Alle bullet-time actiescènes in de Matrix en epische veldslagen in The Lord of the Rings kunnen niet tippen aan de aan de legendarische scene in Congo. Hierbij doel ik natuurlijk op de slag tussen de automatische machinegeweren en de gevaarlijke apen. Het laser-grid detecteert feilloos de bewegingen van de gevaarlijke apen om vervolgens met doeltreffende efficiency de automatische machinegeweren aan te sturen. Het is een intense beleving.

Ik ben vanavond weer aan de buis gekluisterd!

Mannekino

Avatar

Eindelijk na bijna 2 jaar (!) wachten komt Congo weer op de Televisie. Ik zal laatste nog te kijken naar Star Wars en serieus toen ik die kanonnen zag kon ik alleen maar denken aan de MEEST ULTIEME SCENE IN EEN FILM _EVER_ de MONKEY APE AUTO FIRE SHOOTERS van Congo. Serieus, dat is gewoon het beste ooit gemaakt. Acteerwerk van Amy kun je alleen maar vergelijken met dat van Alec Baldwin TOP DEZE HELE FILM!

10 VOTE

Stilgar

Avatar

Deze film heeft een te laag IMDB cijfer.
Ok het is geen topper, maar toch wel een 6je waard.
Volgens mij is de film ontstaat na de jurrasicpark hype. En hiermee valt de film ook wel te vergelijken.

De film wordt in het begin nog wel redelijk spannend gehouden, maar zwakt op het eind erg af.

Bekijk deze film dan ook gewoon als een avondvulling en niet als een topfilm, en je prima vermaken
[rating 3]