A Few Best Men
Engelse bruiloftsfilm leent het scenario van The Hangover, maar dan zonder de humor.
play

5,2 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Australië

De Britse David sluit zijn jaartje backpacken wel heel origineel af. Vlak voor zijn terugreis vraagt hij zijn Australische reismaatje Mia ten huwelijk en ze zegt ja! Terug in Londen trommelt hij zijn vrienden Tom, Graham en Luke op en stappen ze op het vliegtuig naar de Blue Mountains bij Sydney. Daar ontmoet David zijn schoonouders; de rijke zakenman Jim en de levenslustige Barbara. David is vast van plan om een goede indruk te maken op zijn schoonfamilie, maar al vanaf de gierend uit de hand lopende vrijgezellenavond gaat niets volgens het boekje. Hoe de bruiloft kan uitlopen op een poging van de vier vrienden om cocaïnebolletjes uit een prijswinnende ram te halen, valt dan ook niet in deze synopsis uit te leggen.

Regie
Stephan Elliott
Cast
Olivia Newton-John, Jonathan Biggins, Kris Marshall, Kevin Bishop, Steve Le Marquand, Tim Draxl, Xavier Samuel, Laura Brent, Rebel Wilson, Solveig Walking, Elizabeth Debicki, Oliver Torr, Angela Bishop, Alan Cinis, David Sullivan.
Budget
$ 12.468.389
Opbrengst
$ 29.007.412
Release
14.10.2011
Release NL
11.10.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Elliott | Cast: Xavier Samuel (David), Laura Brent (Mia), Kris Marshall (Tom), Tim Draxl (Luke), Olivia Newton-John (Barbara), Rebel Wilson (Daphne), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011

Bruiloftsfilms zijn hot, dat is duidelijk. Na allerlei films van Amerikaanse bodem is het de hoogste tijd voor een Europese wedding-romcom. A Few Best Men is het Britse antwoord op de hype.

De Engelse David ontmoet op vakantie het meisje Mia en raakt tot over zijn oren verliefd. Terug in Engeland vertelt hij zijn drie beste vrienden dat hij gaat trouwen. Deze staan hier niet echt om te springen, maar vliegen toch (al is het met tegenzin) naar Australië voor de bruiloft. Daar aangekomen gaat het niet van een leien dakje. De vrienden komen in contact met een drugsdealer en weten zijn cocaïne mee te nemen. Uiteraard gaat er van alles mis met het vrijgezellenfeest en slaan bij David en Mila de twijfels toe.

videotrailers & clips