Ronal the Barbarian

Ronal the Barbarian (2011)

Babes, nosser og muskler i 3D for hele familien (Babes, balls and muscles in 3D for the whole family)

6,6 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Denemarken
89 Min Denemarken

Ronal is een jonge barbaar met een lage eigendunk, een eigenschap waar de overige stoere barbaren in zijn dorp geen last van hebben. Ronal is een slapjanus. Maar, alsof het lot ermee speelt, rust de verantwoordelijkheid van het voortbestaan van zijn stam op zijn schriele schouders, wanneer de snode Heer Volcazar het dorp aanvalt en, behalve Ronal, alle levende barbaren ontvoert. Ronal wordt zo gedwongen om een gevaarlijke zoektocht te ondernemen om zijn clan te redden en het plan van Volcazar om over de wereld te heersen te verijdelen. Onderweg voegen de slijmerige bard Alibert, de bloedmooie schildmaagd Zandra en de metroseksuele elf Elric zich bij onze onwaarschijnlijke held. Om de vijand uiteindelijk te verslaan, moet de groep een reeks vervaarlijke uitdagingen overwinnen…

Alt titel
Ronal Barbaren
Regie
Kresten Vestbjerg Andersen
Thorbjørn Christoffersen
Cast
Peter Aude, Ole Ernst, Allan Olsen, Brigitte Nielsen, Lars Mikkelsen, Lars Bom, Preben Kristensen, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen, Lærke Winther Andersen, Anders Juul, Hadi Ka-Koush, Brian Lykke, Jesper Binzer, Jens Jacob Tychsen.
Release
29.09.2011
Release NL
06.09.2012
Release DVD
13.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Thorbjørn Christofferson, Kresten Vestbjerg Andersen en Philip Einstein Lipski | Cast (stemmen): Pierce Cravens (Ronal), Ben Bledsoe (Alibert), Ashley Acarino (Zandra), Dee Snider (Volcazar), Louis Lombardi (Het Orakel), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2012

De Europese animatiefilm is aan een opmars bezig. Steeds meer - veelal kleine - studio’s van Europese bodem gaan de concurrentie aan met de Amerikaanse animatiegiganten. Op het kwalitatieve vlak pakt dit behoorlijk wisselend uit. Zo zagen we onlangs het uit België afkomstige, prachtig geanimeerde vervolg op Sammy’s Avonturen in de bioscopen verschijnen. We moesten ons daarentegen ook zien te vermaken met het zeer matige Thor, IJslands eerste avondvullende animatiefilm. De diversiteit van Europa komt terug in de animatiefilms uit de verschillende landen, waarbij de herkomst niet altijd aan de kwaliteit te koppelen valt.

De Denen doen een duit in het zakje middels het trio Thorbjørn Christofferson, Kresten Vestbjerg Andersen en Philip Einstein Lipski. De drie mannen richtten na twee succesvolle animatieproducties samen met producent Trine Heigaard Einstein Film op. Uitgangspunt van het tekenfilmbedrijfje was dat het verhaal centraal moest staan. Wat de makers dan ook heeft bezield om met Ronal the Barbarian op de proppen te komen is een raadsel. Het plot heeft net als de schaarsgeklede barbaren namelijk teleurstellend weinig om het lijf en dient enkel als kapstok om puberale grappen over spieren, geslachtsdelen en mooie vrouwen aan om te hangen.

videotrailers & clips