5,8 details

  • Drama
  • Romantiek
  • Rusland
  • Duitsland
  • Nederland

De film gaat over de oude Russische arts Nicolai die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij jaren terug zijn grote liefde Elise had ontmoet. n het oude hotel annex bordeel beleeft hij opnieuw zijn liefdesgeschiedenis. De film is vanaf 15 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Alt titel
The Girl and Death
Regie
Jos Stelling
Cast
Sylvia Hoeks, Henri Garcin, Jim van der Woude, Dieter Hallervorden, Sergei Makovetsky, Leonid Bichevin, Eva-Maria Kurz, Renata Litvinova, Joost Spijkers, Maxim Kovalevski, Ulrich Anschütz, Barbara Wittman, Peter Kock, Dmitry Brauer, Svetlana Svetlichnaya.
Release
15.11.2012
Release NL
15.11.2012
Release DVD
30.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jos Stelling | Cast: Leonid Bichevin (Nicolai), Sylvia Hoeks (Elise), Renata Litvinova (Nina), Dieter Hallervorder (De Graaf), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2012

Er zat nogal een kloof tussen de Gouden Kalf-jury en de Nederlandse filmpers dit jaar tijdens het Nederlands Film Festival. Toen de nominaties bekend werden gemaakt begon het rumoer al. Waarom zat er geen enkele familiefilm onder de belangrijkste nominaties? Met name het prachtige Kauwboy, zowel in binnen- als buitenland lovend ontvangen, was een opvallende afwezige. De film kreeg uiteindelijk wel een Kalf van de Nederlandse filmkritiek, maar de jury van dit jaar had een andere visie. Beste film vonden zij Het Meisje en de Dood. Smaken verschillen blijkbaar.

Met regisseur Jos Stelling aan het roer hoef je niet te rekenen op gemakkelijk en toegankelijk vermaak. Zijn stijl is verstild, poëtisch, met een kalm en dromerig tempo. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar dat betekent niet automatisch dat hij slecht werk levert. Sterker nog, Stelling is de enige Nederlander die ooit in het hoofdprogramma van Cannes mee mocht doen, met zijn debuut Mariken van Nieumeghen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Het Meisje en de Dood Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Het Meisje en de Dood

acties