Little Black Spiders

Reviews (1)

Banned

Avatar

Mooie en degelijke Vlaamse film. Patrice Toye heeft met haar onderwerp degelijk filmvoer vast dat het witte doek zeker waardig is. De meeste cineasten zou het onderwerp gebruiken om mensen in beroering te brengen of om te shockeren. Hier doet Patrice Toye net iets anders. Ze pakt het verhaal en de personages kunstzinnig en poëtisch aan. Niet dat daar iets verkeerd mee is, soms pakt haar zachte poëtische stijl goed uit. Zoals bijvoorbeeld hoe ze de bevalling van Katja in beeld brengt was heel knap en met gevoel gebracht. Al zijn de experimentele beelden wel een stuk minder origineel al brachten deze wel een zeker melancholische sfeer met zich mee.

Ook de cast is top, ze hebben er goed aan gedaan zo weinig mogelijk bekende acteurs te gebruiken zodat je snel en gemakkelijk kunt meegaan in de personages. Met eerlijk spel komen de meisjes realistisch over en ook Dolores Bockaert is uitstekend als Cecilia, tevens een van de interessantste personages van de film.

Misschien zijn we verwend met al die harde films over moeilijke onderwerpen en willen we graag dat soort verhalen in een film zien met een harde aanpak. Misschien zijn we daardoor minder snel geraakt door een film als deze. Want Little Black Spiders is het sterkst in de scènes waar het poëtische eventjes moet wijken voor kippenvel momenten en deze hebben zeker hun effect. En dan denk je... Deze film had echt perfect geweest mocht die zachte stijl van Patrice Toye minder aanwezig geweest zijn. 6/10