Jason Bourne in de polder: Hoezeer Daan Schuurmans ook zijn best doet, Bellicher: Cel verzandt in simplisme en knulligheid.
play

6,3 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Nederland
88 Min Nederland

Michael Bellicher is getuige van een auto-ongeluk met fatale afloop. Na verhoring, wordt hij tot zijn stomme verbazing gearresteerd. Onduidelijk waarom, maar de politie lijkt overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met een bizarre aanklacht. Michael moet op zoek naar antwoorden. Wat is hier aan de hand?

Regie
Peter de Baan
Cast
Daan Schuurmans, Anna Drijver, Huub Stapel, Benja Bruijning, Gijs Naber, Anniek Pheifer, Dimme Treurniet, Ian Bok, Ernst Dekkers, Sanne den Hartogh, Turan Furat, Lykele Muus, Tim Murck, Rob Das, JanAd Adolfsen, Ron de Groen, Erwin Bozzolini, Thomas Dudkiewicz, Ko van den Bosch, Marco Bijsterbosch, Aafke Buringh, Bram Coopmans.
Release
04.10.2012
Release NL
04.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter de Baan | Cast: Daan Schuurmans (Michael Bellicher), Tim Murck (Richard Allaart), Anniek Pheifer (Guusje van Donnee), Huub Stapel (Steiner), Lykele Muus (Jonse), Anna Drijver (Kirsten Bellicher), Benja Bruijning (Vince Batte), Gijs Naber (Ruud Zwaal), Sanne den Hartogh (Danny Zwaal), Marc Klein Essink (Wolbert Allaart), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2012

De Amerikanen hebben Jason Bourne, wij hebben Michael Bellicher. De reeks rondom de opgejaagde communicatieadviseur uit Den Haag, van start gegaan op de VPRO met de miniserie Bellicher: De Macht van Meneer Miller in 2010 en nu gevolgd door de speelfilm Bellicher: Cel, doet meer dan eens denken aan die andere trilogie. Waar held Jason Bourne ontsproten is aan het brein van schrijver Robert Ludlum, is de serie rondom Michael Bellicher gebaseerd op de boeken van Charles den Tex, een van Nederlands meest succesvolle thrillerauteurs. Voor de verfilming van dit tweede deel tekende regisseur Peter de Baan (Majesteit, De Prins en het Meisje), tevens verantwoordelijk voor twee van de vier afleveringen van de tv-serie. De rechten zijn inmiddels verkocht aan de Amerikaanse studio 20th Century Fox, waar de makers van hitserie 24 het verhaal zullen bewerken voor tv. Zowel de verfilming van het laatste deel, Bellicher: Wachtwoord, als de Amerikaanse remakes zullen dan ook niet lang op zich laten wachten.

Michael Bellicher is na zijn avontuur met meneer Miller goed terechtgekomen: Hij heeft een penthouse, een espressoapparaat en een goede regeling getroffen met zijn ex-vrouw en hun kinderen. Zijn werk als spindoctor heeft hij weer opgepakt, nu als zzp’er. Maar als zijn oude opdrachtgever, minister Wolbert Allaart, hem zegt te moeten spreken en vervolgens op de bodem van het kanaal wordt teruggevonden, begint de nachtmerrie opnieuw. Bellicher wordt opgepakt. Zijn huis wordt overhoop gehaald, zijn rekening geplunderd, evenals de spaarcenten van zijn tienerzoon, met wie hij net een beetje een goede band aan het krijgen was. Nergens is hij meer veilig en voor de tweede keer lijkt Bellicher het slachtoffer te zijn geworden van een omvangrijk complot. Geholpen door het neefje van de minister probeert hij te achterhalen wie zijn identiteit gestolen heeft en waarom.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bellicher: Cel Nieuwsberichten

  • Trailer Bellicher: Cel

    Trailer Bellicher: Cel

    Arman Avsaroglu,

    Daan Schuurmans in nieuwe thriller over een man die ten onrechte wordt beschuldigd.

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede Nederlandse film met een goed verhaal en prima acteerwerk. Ook veel actie en spanning in deze......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bellicher: Cel

acties