Alleen maar nette mensen
Twijfelachtige humor en voor de hand liggende stereotypes kenmerken deze op jongeren gerichte boekverfilming.

5,0 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Nederland
86 Min Nederland

'Alleen maar nette mensen' gaat over David Samuels, die komt uit een intellectueel Joods gezin uit Amsterdam Oud-Zuid. Door zijn uiterlijk wordt hij door vreemden echter vaak als Marokkaan gezien. David heeft een voorliefde voor donkere vrouwen en zijn zoektocht naar zijn ideale vrouw leidt hem naar de Bijlmer, waar hij hoopt zijn geluk te vinden.

Regie
Lodewijk Crijns
Cast
Jeroen Krabbé, Annet Malherbe, Geza Weisz, Negativ, Peter Blankenstein, Imanuelle Grives, Ryan Delschot, Peer Mascini, Hans Croiset, Urmie Plein, Poal Cairo, Werner Kolf, Yamill Jones, Belinda van der Stoep, Will Fraser, Tyrell Hidalgo.
Release
11.10.2012
Release NL
11.10.2012
Release DVD
22.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lodewijk Crijns | Cast: Géza Weisz (David Samuels), Imanuelle Grives (Rowanda), Jeroen Krabbé (Bram Samuels), Annet Malherbe (Judith Samuels), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2012

In 2009 zorgde Robert Vuijsje voor veel opschudding met zijn autobiografische debuutroman Alleen Maar Nette Mensen, waarin hoofdpersoon David, een Joodse jongen uit Amsterdam-Zuid, op zoek gaat naar een exotische vriendin uit de Bijlmer. Nu is er de komische boekverfilming met een uitstekende cast.

David, een Joodse jongen uit Amsterdam-Zuid, raakt uitgekeken op zijn truttige vriendin Naomi en besluit op zoek te gaan naar een Antilliaanse of Surinaamse vriendin in Amsterdam-Zuidoost. Zijn zoektocht brengt hem in contact met de charismatische Rowanda, maar al snel blijkt dat David nog heel wat te leren heeft op het gebied van interculturele relaties. Davids ouders zijn allerminst gecharmeerd van zijn avontuurlijke nieuwe liefdesleven. Het uitkomen voor zijn voorkeuren forceert David een nieuwe, meer multiculturele vriendengroep te omarmen, maar of zij hem het beste kunnen begeleiden in zijn nieuwe liefdesleven is nog maar de vraag.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Alleen maar nette mensen Nieuwsberichten