Dit officieuze vervolg op Costa met een sprankje Alles Is Liefde laat precies zien waar Johan Nijenhuis goed in is. Het zijn vooral de oudere acteurs die smaak en kleur aan het geheel geven.
play

4,4 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
112 Min Nederland

Ibiza is het partyeiland bij uitstek. De witte stranden, blauwe zee, grote clubs, beroemde DJ’s en mooie mensen hebben een aantrekkingskracht op iedereen. De film gaat over elf mensen, in vier verhaallijnen op één eiland. Iedere bezoeker komt met zijn eigen reden naar het partyeiland. Maar alle verhalen komen onverwachts samen als Armin van Buuren komt draaien op het eiland.

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Kim Feenstra, Willeke van Ammelrooy, Jim Bakkum, Jan Kooijman, Pip Pellens, Sanne Vogel, Marius Gottlieb, Rick Engelkes, Gigi Ravelli, Kimberly Klaver, Jasper Gottlieb, Marly van der Velden, David Lucieer, Simone Kleinsma, Lone van Roosendaal, Armin van Buuren, Kaj Kurver Dumas, Yannick Juijn.
Release
30.01.2013
Release NL
31.01.2013
Release DVD
28.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Sanne Vogel (Lizzy), Jan Kooijman (Kevin), Kim Feenstra (Elza), Rick Engelkes (Lex), Jim Bakkum (Lars), Simone Kleinsma (Irma), Lone van Roosendaal (Jacky), Willeke van Ammelrooy (Karla), Gigi Ravelli (Zara), Marly van der Velden (Bibi), David Lucieer (Pim), Marius Gottlieb (Boyd), Jasper Gottlieb (Dylan), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2013

Het is alweer ruim een decennium geleden dat Johan Nijenhuis de bioscopen plat kreeg met Costa en Volle Maan. De kassuccessen maten de voormalig soapregisseur een imago aan waar hij nooit meer helemaal vanaf is gekomen. Nijenhuis stortte zich vervolgens op een jongere doelgroep met de series Zoop en Spangas en had een vinger in de pap bij het groot maken van de regiosoap. Bij de aankondiging van Verliefd op Ibiza werden al gelijk de vergelijkingen met Costa getrokken. De personages waren weliswaar gemiddeld een jaartje of tien ouder, maar het uitgangspunt leek toch wel een herhaling van zetten. Deze voorgevoelens blijken deels terecht. Op het Spaanse eiland vermijdt Nijenhuis nog steeds angstvallig de diepte, maar de liefhebber van zon, zee, strand en Jan Kooijman zal het ongetwijfeld een rotzorg zijn.

Op het zonovergoten Ibiza worden verschillende verhaallijntjes opgezet, waarbij hevig wordt geleund op het succes van Alles is Liefde. Kooijman speelt de populaire voetballer Kevin met een kast van een villa op het zonovergoten Ibiza. Zijn vriendinnetje, topmodel Kim Feenstra, hangt de voetbalvrouw uit die uitkijkt naar haar verjaardag en wacht op een huwelijksaanzoek van haar goalgetter. Overeenkomsten met Sylvie en Rafaël of Yolanthe en Wesley berusten duidelijk niet op toeval. Verderop op het eiland wordt de oude rocker Lex herenigd met zijn drie dochters. De middelste van het stel, Lizzy, gaat aan de slag als assistent van Kevin. Ondertussen maken we kennis met twee aanstormende deejays en hun manager Lars die hopen de aandacht te vangen van Armin van Buuren. Tot slot zijn er nog de veertigers Jacky en Irma die er nogal uiteenlopende verwachtingen van Ibiza op na houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Verliefd op Ibiza Nieuwsberichten

Laatste reacties

MArnoldi

"...Verhaallijnen zijn zwak en oppervlakkig (te veel ook). Te hoog GTST-, RTL4-gehalte. De dj's boys die......"

Glennekeeeee

"...De film heeft al 2,5 miljoen binnengehaalt maar nog geen enkele quotering :p..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Verliefd op Ibiza

acties