'Verliefd op Ibiza' best bezochte Nederlandse film van 2013

Verder deed ook De Nieuwe Wildernis het uitzonderlijk goed.

Waar de serie flopte, bleek de film dat zeker niet te zijn; Verliefd op Ibiza is de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm van 2013. Zo’n 720.000 mensen kochten een kaartje voor de romantische komedie van Johan Nijenhuis. Dat zijn er niet eens zo gek veel meer dan de nummer twee van dit jaar, De Nieuwe Wildernis.

Er gingen voor die film 681.000 keer kaartjes over de toonbank. Dat is opvallend veel voor een natuurdocumentaire, want gewoonlijk trekken die niet zoveel bezoekers naar de bioscopen. Deze succesfilm dus wel, en dat men graag iets doet met dat succes mag wel blijken. Ook van De Nieuwe Wildernis is een serie gemaakt, die je op uitzending gemist terug kunt kijken.

Op plaats drie staat, met 417.000 verkochte kaartjes, Spijt!. Dat is alweer de zesde verfilming van een boek van Carry Slee. Tot slot is de vierde plaats dit jaar voor de romkom Mannenharten, dat nog altijd veel mensen naar de bioscopen weet te trekken.

Het was geen slecht jaar voor de Nederlandse film. Er werden twintig Gouden Films uitgereikt, voor producties van eigen bodem die meer dan 100.000 bezoekers trokken. Begin januari wordt bekend gemaakt wat het totale aandeel van Nederlandse films was aan de bioscoopopbrengsten van dit jaar. Dan wordt ook bekend gemaakt welke buitenlandse film in Nederland het beste presteerde.



NieuwsFilm

meest populair