Epic (2013)

Discover a world from the creators of Ice Age and Rio

Reviews (2)

Banned

Avatar

Prachtige animaties die zich naast die van Pixar en Dreamworks kunnen meten maar wat een doodsaaie animatie film. Personages boeien geen meter en worden geen deftige diepgang gegund. Ook verhaal hebben we al honderd keer gezien en dat de natuur mooi is weten we ook al wel een tijdje. Als je een film maakt die je als titel Epic wil meegeven zorg dan dat hij die naam waard is. Maar hier kreeg ik nergens het gevoel Epic. Ik weet niet wat het is met Blu Sky Studios. Hun Ice Age films zijn telkens top. Maar wanneer ze iets ander proberen komen ze vaak niet verder dan een 5/10.

Maxxie03

Avatar

Persoonlijke review Epic:

Epic is de 8ste animatie film van Blue Sky studio’s, na grote successen als o.a Ice Age en Rio is Epic aan de beurt om zich te bewijzen.

Verhaal:

Het verhaal van Epic is gebaseerd op het boek The leaf men geschreven door William Joyce. Het gaat over Mary Katherine die na het overlijden van haar moeder terugkomt bij haar vader, haar ouders zijn gescheiden omdat haar vader een obsessie heeft met kleine mensen die in de bossen wonen en onze wereld beschermen, Als Mary Katherine op een dag krimt komt ze bij het bladervolk terecht en zit ze in een grote strijd om de wereld van het bladervolk en onze wereld te beschermen.

Verhaal: 7/10
Karakters:

Epic is een film met erg veel karakters soms wel een beetje te veel. Zo heb je de belangrijkste karakters: Mary Katherine , Nod , Ronin , Mub , Grub , Queen Tara , Nim Galuu, Bomba en Mandrake. Wat er al aardig wat zijn en dan hebben we ook nog een groepje karakters die eigenlijk helemaal niets toevoegen aan het verhaal een daarvan Bufo een pad gespeeld door Pitbull wat dan weer erg jammer is. De design van de karakters vind ik wel erg goed gelukt zo ziet Mary Katherine er erg stoer uit en matcht dat bij haar imago en zo zien Mub en Grub er erg komisch uit net zoals ze zijn. Helaas leek Nod erg veel op Flynn Rider uit Disney’s Rapunzel (2010).

Karakters: 7/10

Animatie:
De animatie in deze films is echt prachtig, de details die te zien zijn in het bos zijn geweldig en de verschillende locaties en effecten zien er super uit. Ook zijn er momenten in de film waar Mary Katherine terugblikt op wat Queen Tara haar heeft verteld, haar gedachte bestaat uit stof, uit een rol van Nim Galuu dus ziet ze alles in stof, dit leek erg veel op het zand in Dreamworks Rise of the guardians en het zag er hier ook prachtig uit. Verder zaten er meerdere actiescènes in die er top uitzagen!

Animatie: 8/10

Muziek:
Epic is geen musical film maar er zit toch een liedje in de film dat word gezongen door Nim Galuu (Steven Tyler) het is een erg leuk liedje waar ik zeker van heb genoten, toch is het jammer dat er maar 1 nummer in de film zat omdat er meerdere artiesten een stem hebben vertolkt in de film (Beyonce, Pitbull) Ook de rest van de soundtrack is echt prachtig en ik kan niet wachten tot het op cd verschijnt! Het is gecomponeerd door Danny Elfman. Hij heeft ook muziek gecomponeerd voor films als: Silver linings playbook, Corpse Bride en The Simpsons.

Muziek: 9/10

Conclusie:

Als animatie fan kon ik deze film natuurlijk niet overslaan en ben ik een van de eerste voorpremières gegaan. Persoonlijk ben ik meer fan van Disney en Pixar films maar ik heb me met deze film toch erg geamuseerd, zo heb ik genoten van de meestal grappige humor, de leuke karakters en de prachtoge actie scenes die er top uitzien. Hieronder het uiteindelijke cijfer.

Totaal: 7,7/10