Epic (2013)

Discover a world from the creators of Ice Age and Rio

Epic heeft een sterrencast, mooie animaties en is af en toe best grappig, maar de film lijdt aan een flink gebrek aan creativiteit en neemt zichzelf véél te serieus.
play

6,1 details

  • 102 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een tienermeisje wordt getransporteerd naar een diepe bosrijke omgeving waar een strijd gaande is tussen de krachten van het goede en de krachten van het kwade. Ze voegt zich bij een groep wezens en samen worden ze belast met de taak om hun wereld te redden, en die van ons.

Alt titel
Epic 3D
Regie
Chris Wedge
Cast
Colin Farrell, Josh Hutcherson, Aziz Ansari, Judah Friedlander, John Di Maggio, Blake Anderson, Troy Evans, Helen Hong, Jason Fricchione, Kelly Keaton, Allison Bills, Jim Conroy, Emma Kenney, Kyle Kinane, Todd Cummings.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 268.426.634
Release
24.05.2013
Release NL
30.05.2013
Release DVD
24.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Wedge | Cast (stemmen): Amanda Seyfried (M.K.), Josh Hutcherson (Nod), Colin Farrell (Ronin), Christoph Waltz (Mandrake), Beyoncé Knowles (Queen Tara), Jason Sudeikis (Bomba), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

De zeventienjarige Mary Katherine, die zichzelf liever M.K. noemt, keert na enige tijd terug in het huis van haar vader. Deze is sinds jaar en dag verzonken in zijn eigen gekke onderzoek: hij gelooft dat het bos is bevolkt door piepkleine, elfachtige wezentjes. Als M.K. het geduld verliest met haar vaders obsessie, besluit ze weg te lopen. Daarbij komt ze in het bos terecht en daar gebeurt het ondenkbare: ze loopt Tara, de koningin van het bosvolkje, tegen het lijf. Met behulp van magie laat Tara M.K. krimpen tot de grootte van de kleine bosbewoners. Plots vindt M.K. zichzelf terug in een magische wereld. Maar die wereld is in gevaar: de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad, of in dit geval leven en verrotting, is op zijn hoogtepunt. En voor M.K. is in die strijd een belangrijke rol weggelegd... Samen met Ronin, de heldhaftige leider van de zogeheten Leafmen, en diens eigenwijze stiefzoon Nod moet M.K. het bos redden van de kwaadaardige Boggans.

Epic is een film van Blue Sky Studios, bekend van o.a. de Ice Age-films en Rio. Voor de regie van Epic viel Blue Sky terug op Chris Wedge, regisseur van de eerste Ice Age én medeoprichter van het bedrijf. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Leaf Men van kinderboekenschrijver William Joyce. Het is de tweede keer in korte tijd dat een verhaal van Joyce de weg naar de bioscoop vind: ook Rise of the Guardians uit 2012 was gebaseerd op een boek van zijn hand.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Epic Nieuwsberichten

Laatste reacties

KeesjeNL

"...[quote=Maxxie03]verhaal[/quote]Heb je dit echt zelf geschreven:)? Je geeft in je verhaal de film een......"

DashX

"...Zonder recensies en trailers te hebben bekeken, ben ik deze animatiefilm gaan kijken. Moet zeggen da......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Epic

acties