De doelgroep van jonge meisje wordt volledig in de watten gelegd met de kleurrijke personages en magische werelden. In die opzet is dit vijfde Tinker Bell-deel uitstekend geslaagd.
play

6,3 details

  • 75 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • India
75 Min Verenigde Staten

Reis mee met TinkerBell en haar elfenvriendjes naar het verboden mysterieuze Winter Woud. Nieuwsgierig en avontuurlijk als ze is wordt Tink geleid naar een grootse ontdekking, waardoor zij een magisch geheim onthult dat haar wereld voor altijd zou kunnen veranderen.

Alt titel
Secret of the Wings, Tinker Bell: Secret of the Wings
Regie
Roberts Gannaway
Peggy Holmes
Cast
Bella Thorne, Timothy Dalton, Lucy Liu, Matt Lanter, Anjelica Huston, Lucy Hale, Mae Whitman, Raven-Symoné, Pamela Adlon, Dee Bradley Baker, Jeff Bennett, Jesse McCartney, Grey DeLisle, Rob Paulsen, Jane Horrocks, Debby Ryan, Megan Hilty, Angela Bartys.
Release
23.10.2012
Release NL
11.10.2012
Release DVD
11.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Peggy Holmes en Bobs Gannaway | Cast (stemmen): Angela Schijf (Tinker Bell), Lizemijn Libgott (Sneeuwkristal), Bert Cosemans (Vorst Milori), Hero Muller (Dauwdrop), Rilke Eyckermans (Zilverdauw), Nurlaila Karim (Iridessa), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2012

Het ‘Huis van de Muis’ wordt dikwijls verfoeid vanwege het grote aantal vervolgen op en spin-offs van animatieklassiekers die het direct op dvd knalt. De ware Disneyfan kan deze 'cheapquels' nauwelijks waarderen. Er valt veel te zeggen voor deze rigide instelling: de producties worden in relatief korte tijd geproduceerd door de B-divisies van de animatiestudio en moeten vaak flink aan kwaliteit inleveren op de originelen. Er dreigt bovendien continu het gevaar dat deze titels afbreuk zullen doen aan de animatieklassiekers waarvan ze afgeleid zijn. Toch zorgen deze films ervoor dat Walt Disney er vooral tijdens de feestdagen elk jaar weer warmpjes bijzit.

Het Peter Pan-elfje Tinker Bell speelde tot nu toe de hoofdrol in vier eigen avonturen waarmee ze vrijwel direct de huiskamers invloog. In de voorgaande drie delen stond steeds een seizoen centraal. In Tinker Bell: Het Geheim van de Vleugels, dat het in ons land eerst even probeert in de bioscoop, draait het helemaal om de winter. De eigenwijze en vastberaden Tinker Bell en haar vriendinnetjes leiden een relaxed leventje in hun zonnige oord dat wordt begrensd voor het mysterieuze Winter Woud, waar alles compleet tegenovergesteld lijkt. Onze gevleugelde heldin kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en treedt de ijskoude wereld binnen. Daar komt ze oog in oog te staan met haar evenbeeld Sneeuwkristal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tinker Bell en het Geheim van de Vleugels

acties