Paranoia (2013)

In a war between kings even a pawn can change the game

Ondanks de aanwezigheid van grote namen als Oldman en Ford slaat deze matige thriller de plank volledig mis.
play

4,7 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
106 Min Verenigde Staten

Adam Cassidy is een ambitieuze technoloog die het ver wil schoppen bij de telecomgigant Wyatt Corporation. Maar na een dure fout wordt hij gechanteerd door de meedogenloze CEO Nicholas Wyatt waardoor hij als spion bij de concurrent moet gaat werken, wat gerund wordt door de oude leermeester van Wyatt, Jock Goddard. Adam boekt al snel succes en belandt in een wereld van boardrooms, privé-clubs en exotische auto's. Maar achter de schermen is hij niet meer dan een pion in het spel van Wyatt en Adam zal een manier moeten vinden om te ontsnappen aan zijn baas, die tot alles in staat is.

Regie
Robert Luketic
Cast
Harrison Ford, Amber Heard, Liam Hemsworth, Gary Oldman, Richard Dreyfuss, Embeth Davidtz, Josh Holloway, Lucas Till, Julian McMahon, Kevin Kilner, Angela Sarafyan, William Peltz, Charlie Hofheimer, Christine Marzano, Haley Finnegan.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 13.785.015
Release
16.08.2013
Release NL
19.09.2013
Release DVD
11.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Luketic | Cast: Liam Hemsworth (Adam Cassidy), Harrison Ford (Jock Goddard), Gary Oldman (Nicolas Wyatt), Amber Heard (Emma Jennings), Lucas Till (Kevin), Embeth Davidtz (Judith Bolton), Julian McMahon (Miles Meechum), Richard Dreyfuss (Frank Cassidy), Josh Holloway (Agent Gamble), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2013

Vandaag de dag is het voor elektronica- en softwarebedrijven een noodzaak om constant vernieuwend en innovatief te zijn om de rest een stapje voor te blijven. CEO’s houden hun concurrentie doorgaans dan ook nauwlettend in de gaten, wat in het verleden meer dan eens tot gerechtelijke procedures heeft geleid (zie ook: Apple vs. Samsung). Hoever kan men gaan in het bespioneren van andere bedrijven om waardevolle informatie te achterhalen? Dat is de vraag die schrijver Joseph Finder wil stellen in zijn roman Paranoia. De gelijknamige verfilming van regisseur Robert Luketic roept echter heel andere vragen op. Hoe het tegenover elkaar zetten van Gary Oldman en Harrison Ford alsnog zo’n slappe thriller op kan leveren bijvoorbeeld.

Op papier had de regisseur van onder andere Legally Blond en The Ugly Truth dan ook een potentieel spannende film in handen. Op veel punten doet Luketic´ film denken aan Oliver Stones Wall Street. Een hedendaags ‘rise and fall’-verhaal in de moderne wereld van de software- en telecomgiganten, waarin altijd een jongere, hongerige generatie op de loer ligt, biedt in ieder geval genoeg mogelijkheden voor spanning en intrige. Adam Cassidy is een van deze ambitieuze IT-experts die klaar is om hoger op de carrièreladder te klimmen en de oude garde van hun sokken te blazen. Hoogmoed blijkt echter voor de val te komen, wanneer Adam genadeloos afgeserveerd wordt tijdens een softwarepitch door het hoofd van het bedrijf (Gary Oldman met een dik aangezet cockney accent). De hierop volgende zuippartij met de creditcard van het werk maakt de situatie voor Adam er niet beter op. Zijn baas biedt hem echter een uitweg: Adam wordt ontslagen bij Wyatt corp. en vervolgens aangenomen bij concurrent Eikon (gerund door Ford) om bedrijfsgeheimen door te kunnen spelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Paranoia Nieuwsberichten

Laatste reacties

Screambird

"...Ondanks een aantal (forse) onwaarschijnlijkheden en een behoorlijke voorspelbaarheid, vind ik deze f......"

Tarkus

"...Redelijk goede film, maar moet toegeven dat ik met deze cast er wat meer van had verwacht. Het verh......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Paranoia

acties