The Frozen Ground (2013)

the hunter becomes the hunted

Aardige thriller over de waargebeurde klopjacht op seriemoordenaar Robert Christian Hansen, die bij vlagen iets weg heeft van toppers als Insomnia en Zodiac.
play

5,6 details

  • 105 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

De seriemoordenaar Robert Hansen is verantwoordelijk voor de dood van 17 tot 21 mensen. Ondanks dat hij getrouwd was, twee kinderen had en een gerespecteerd man was in zijn dorp, bleek na zijn veroordeling in 1983 dat hij vele vrouwen kidnapte en verkrachtte. Hij liet ze vervolgens los in het wild om op ze te jagen en daarna te vermoorden. Als een soort sport dus... Hansen zit ondertussen de eerste jaren uit van zijn 461 jaar gevangenisstraf.

Regie
Scott Walker
Cast
Nicolas Cage, Vanessa Anne Hudgens, John Cusack, Radha Mitchell, Dean Norris, Matt Gerald, Kevin Dunn, Brad William Henke, Jodi Lyn O'Keefe, Gina Mantegna, Katherine LaNasa, Ryan O'Nan, Michael McGrady, Connor Rockom, Robert Forgit.
Budget
$ 27.220.000
Opbrengst
$ 5.496.951
Release
23.08.2013
Release NL
11.07.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Walker | Cast: Nicolas Cage (Jack Halcombe), John Cusack (Robert Hansen), Vanessa Hudgens (Cindy Paulson), Curtis “50 Cent” Jackson (Clate Jackson), Jodi Lyn O’Keefe (Chelle Ringell), Dean Norris (Sgt. Lyle Haugsven), Radha Mitchell (Allie Halcombe), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2013

De koude, desolate natuurgebieden van Alaska bieden al langer dan vandaag een fraaie setting voor menig spannende film. Denk bijvoorbeeld aan de horror 30 Days Of Night, de overlevingstocht in The Grey of Christopher Nolans remake van Insomnia. Met die laatsgenoemde titel vertoont The Frozen Ground naast dezelfde onderkoelde omgeving ook een overeenkomst qua plot: ook hier wordt namelijk jacht gemaakt op een moordenaar. Het speelfilmdebuut van regisseur Scott Walker beschrijft de klopjacht op de beruchte seriemoordenaar die in de jaren zeventig en tachtig in de omgeving van Anchorage tientallen prostituees martelde en vermoordde.

Wie op een goede whodunit zit te wachten, zal echter van een koude kermis thuiskomen. De film is namelijk gebaseerd op een waargebeurde zaak, waardoor het dus niet verrassend is dat de identiteit van de moordenaar slechts kortstondig geheim blijft. Het verhaal draait dan ook meer om het verzamelen van bewijsmateriaal en het langzaamaan opbouwen van een zaak om de schuldige voor het gerecht te kunnen slepen. Standaard politiewerk dus, maar gezien de omvang van de misdaden toch interessant genoeg om op het witte doek na te vertellen. Nicolas Cage speelt hoofdpersoon Jack Halcombe, volgens regisseur/schrijver Scott Walker een amalgaam van meerdere agenten die geholpen hebben met het werk aan het onderzoek. De film begint wanneer de achttienjarige Cindy Paulson uit de klauwen van haar belager heeft weten te ontsnappen. Wanneer ze gevonden wordt door de plaatselijke politie komt er schot in de zaak.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Frozen Ground Nieuwsberichten

Laatste reacties

johnwayne

"...[quote=Glennekeeeee]Contagion: 6,7 op IMDB en FT niet echt bejubeld: hoogstens degelijk... Ik geef e......"

Glennekeeeee

"...[quote=johnwayne]Ik lees de laatste tijd je kritieken met enige verbazing. Ik wil niet twisten over......"

johnwayne

"...[quote=Glennekeeeee]Cage is de laatste jaren een schim van zichzelf. Door schulden speelt hij in de......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Frozen Ground

acties