Reviews (2)

jaime91

Avatar

Ik heb hier vooraf veel verschillende dingen over gelezen. Ik las quotes als ''beste actiefilm van het jaar'' maar ik las ook weer totaal het tegenovergestelde. Nu heb ik hem toch eindelijk eens bekeken en hij is beter dan het voorgaande deel Regeneration (het eerste Universal Soldier deel dat John Hyams regisseerde) dat wel,maar veel scheelt het eerlijk gezegd ook niet.

Waar ik me bij Regeneration vooral aan stoorde was dat Van Damme en Lundgren wel op de cover stonden maar op het einde pas kwamen opdraven. Ook zat er te weinig actie in en was het verhaal niet interessant genoeg. De actie die erin zat was goed maar te weinig. Die fout maakt regisseur Hyams dit keer weer! Opnieuw hebben Van Damme en Lundgren bijrollen, en opnieuw zit er voor een film van bijna 2 uur te weinig actie in. De martial arts die erin zit is nog bruter, nog harder, nog bloederiger maar daar had ik opnieuw nog meer van willen zien! De reden dat ik Day Of Reckoning toch iets beter vind is vanwege het rauwe Art House stijltje dat deze film heeft.

De film begint al meteen heel heftig als je ziet hoe de vrouw en dochter van John (Scott Adkins) vermoord worden door Luc Deveraux (Jean Claude Van Damme). En omdat het zo gruwelijk in beeld vertoont word leefde ik ook meteen met John mee. Alleen omdat het zo cliché is blijft het geen volle 2 uur boeien. Gelukkig wordt het drama wel afgewisseld met wat actie hier en daar maar dat gebeurt dus te weinig en het tempo van de film licht te laag. Bijna 2 uur voor zo'n film is veel te lang. 90 minuten waren al meer dan voldoende geweest. En de film neemt zichzelf ook veel te serieus.

De first person views en een aantal leuke plottwisten,de bloederige brute actiescenes en hoofdrolspeler Scott Adkins (die ik een zeer goede martial artist vind en een prima acteur) zorgen ervoor dat ik misschien net op een kleine voldoende kan uitkomen. Maar ik weet niet of ik Day Of Reckoning nog een keer zou willen zien. Mocht Hyams nog een derde Universal Soldier maken dan hoop ik dat hij Van Damme, Lundgren en Adkins gelijkwaardige rollen geeft, zijn rauwe stijl wel behoudt maar dat hij er nog meer van die brute actiescenes in gooit! En leg het tempo wat hoger en maak de film wat korter.

Glennekeeeee

Avatar

Heb hem in Amerika gezien op een festival... vandaag nog eens thuis bekeken nu hij op demand is...

Hij is me eigenlijk wat tegengevallen nu... Zeker in opzichte van deel 3 dat ik echt een geweldige film vond.
In deze zit een beter verhaal maar het heeft weer een heel andere stijl dan de vorige en in dat opzicht vond ik de vorige delen beter. De actie hier valt meermaals in herhaling. De rol van Lundgren en Van Damme zijn kort (al zie je ze wel bijna de hele film). De rol van Lundgren is nog vermakelijk met zijn oneliners maar de rol van van Damme viel hier toch wel erg tegen. Adkins als hoofdrol is goed gekozen om zo het verhaal vers te houden en ik denk dat ze nog wel een deel kunnen maken maar dan mag het toch iets meer als deel 3 zijn.

Een 6,5 maar aangezien ik fan ben van de reeks en je hier enkel met volle punten kunt quoteren geef ik een 7.

(best raar: in de usa was ik er lovend over maar thuis gaf hij me een heel ander gevoel)