The Way (2010)

Life is too big to walk it alone.

Reviews (2)

Mr. Hulot

Avatar

Wie de weg naar Santiago zelf gelopen heeft, zal deze film met enige verbazing bekijken. Op een of andere manier is Estevez erin geslaagd om zowel de allermooise plekjes op de route als de lange, door het verkeer gevaarlijke, en bloedsaaie rechte wegen van Noord Spanje over te slaan. Wat we wel te zien krijgen zijn een paar toeristische clichés en ettelijke shots van de nordic walkende acteurs. Het acteerwerk is matig tot tenenkrommend, en enorme gaten in het script worden opgevuld door New Age-achtige meditatiemuziek en willekeurige (want misplaatste) popsongs.
Keer op keer mogen de spelers één voor één de zelfde acties uitvoeren om ons in te peperen hoe verschillend ze zijn. Dat trucje werkt de eerste keer al op de zenuwen, maar wordt door de herhaling volkomen debiel, omdat de Zeven Dwergen dat misschien wel doen, maar echte mensen beslist niet.
Na twee behoorlijk slaapverwekkende filmuren komen we eindelijk in Santiago aan, waar er kennelijk niet in de kerk gefilmd mocht worden. De shots van de buitenkant en de ingang zijn echt, maar van het interieur van de kerk, dat tegelijkertijd superkitscherig, angstaanjagend en lachwekkend is, krijgen we niets te zien. In plaats daarvan is de binnenkant van een andere kerk gefilmd. Hierna wordt er, zoals het hoort, nog naar Finisterra (het Eind van de Wereld volgens de Romeinen) gelopen, alleen wordt ook deze magische, maar geheel lege plek overgeslagen en eindigt dit drama (ik zou bijna zeggen god zij dank) in het nabijgelegen Muxia. Mijn advies is, om in plaats van deze draak te bekijken, zelf een flinke wandeling te gaan maken. Grote kans dat die boeiender uitpakt.

Tarkus

Avatar

Aanvankelijk dacht ik dat deze film saai ging zijn, vermits het hier gaat om een pelgrimstocht en ik niet dadelijk een verhaal erin zag zitten.
Maar boven alle verwachtingen is dit een zeer mooie film geworden.
Prima cast die stuk voor stuk een prachtige rol neerzetten.
Ik had de film gehuurd omdat ik de namen van Martin Sheen en Deborah Kara Unger (voor mij een zeer ondergewaardeerde actrice) zag staan, en ze hebben me ook dit keer me niet teleurgesteld.
Emilio Estevez, de zoon van Martin Sheen trouwens (Estevez is de echte naam van Sheen), heeft een prachtige film afgeleverd.
Mooie prent dus, ook over vriendschap, waar velen nog lessen uit zouden kunnen trekken !!