Sightseers (2012)

If the caravans a rockin' don't come knocking.

In deze Britse zwarte komedie ontaardt oubollige caravantrip over het platteland in slachting.
play

6,7 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Horror
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
88 Min Verenigd Koninkrijk

Een stelletje (Steve Oram en Alice Lowe) besluiten de Engelse natuur in te trekken. Ze stuiten op een lokale bewoner en de stemming slaat plotseling helemaal om. Het wordt een stuk grimmiger maar ook een stuk grappiger.

Regie
Ben Wheatley
Cast
Dominic Applewhite, Jonathan Aris, Aymen Hamdouchi, Tony Way, Steve Oram, Monica Dolan, Alice Lowe, Eileen Davies, Richard Lumsden, Sara Dee, Kenneth Hadley, Richard Glover, Stephanie Jacob, Seamus O'Neill, Kali Peacock, Rachel Austin, Louisa Farrant, Dan Charles, Tom Meeten, Roger Michael, Christine Talbot.
Release
30.11.2012
Release NL
31.01.2013
Release DVD
30.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Wheatley | Cast: Alice Low (Tina), Steve Oram (Chris), Eileen Davies (Carol) Richard Glover (Martin), Monica Dolan (Janice), Jonathan Aris (Ian), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2013

Sightseersvolgt het verliefde stel Tina en Chris. De twee zijn sinds kort bij elkaar en Chris neemt Tina mee in zijn caravan voor een reis over het Britse platteland. De attracties waar hun reis naar leidt zijn plekken als het potloodmuseum, het trammuseum en een beroemd viaduct. Het lijkt op het eerste gezicht een reis waarop niet heel veel mis kan gaan, of überhaupt veel kan gebeuren.

Tina is voor het eerst weg van haar overbezorgde en bemoeizuchtige moeder, en voor haar staat het reisje gelijk aan de ultieme vrijheid. Ondanks dat haar moeder haar om de haverklap belt, heeft zij het gevoel voor het eerst echt te leven. Al snel neemt de reis echter een bizarre wending wanneer Chris ruzie krijgt met een man die meerdere opmerkingen van hem over het op de grond gooien van zijn snoeppapiertjes negeert. Voordat ze het weet wordt de man onder de wielen van Chris' caravan vermorzeld. Chris doet of het een ongeluk was, maar nadat hij een boswachter die klaagt over het niet opruimen van de uitwerpselen van hun hond de hersens inslaat, begint het tot haar door te dringen dat ze op reis is met een psychopathische moordenaar. Tina reageert echter niet door te vluchten of de politie te informeren, maar ze besluit Chris te steunen in zijn gestoorde hobby, en er zelfs deel van uit te gaan maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sightseers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...Leuk om eens te bekijken. Soms wordt alles zodanig absurd dat het grappig wordt. Dit alles wordt in......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sightseers

acties