Sabotage (2014)

Leave no loose ends

Arnold Schwarzenegger is terug, maar helaas opnieuw in een formulematig werkje dat snel vergeten zal worden.
play

5,0 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

In Breacher pleegt een elitekorps een aanslag op een beveiligd huis van drugsbazen, waarbij de militairen miljoenen dollars incasseren. Het korps denkt dat de missie is geslaagd, maar dan wordt de ene na de andere agent vermoord.

Alt titel
Breacher, Ten
Regie
David Ayer
Cast
Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Terrence Howard, Joe Manganiello, Max Martini, Josh Holloway, Mireille Enos, Martin Donovan, Maurice Compte, Tim Ware, Michael Monks, Kevin Vance, Nick Chacon, Ned Yousef, Mark Schlegel.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 17.508.518
Release
28.03.2014
Release NL
15.05.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David Ayer | Cast: Arnold Schwarzenegger (John ‘Breacher’ Wharton), Olivia Williams (Caroline), Sam Worthington (James 'Monster' Murray), Joe Manganiello (Joe 'Grinder' Phillips), Josh Holloway (Eddie 'Neck' Jordan), Mireille Enos (Lizzy Murray), Terrence Howard (Julius 'Sugar' Edmonds), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2014

Zou het kunnen dat Arnold Schwarzenegger een overbodige filmster is geworden en zijn aanwezigheid in films dezer dagen meer een handicap dan een aanwinst is? Sinds zijn terugkeer naar het witte doek na een jarenlange afwezigheid (vanwege zijn gouverneurschap van Californië) wil het maar niet lukken een publiek te vinden dat warmloopt voor ‘de nieuwste Schwarzenegger’. Begin 2013 beleefde hij zijn rentree als actieheld in The Last Stand, maar die film presteerde dusdanig ondermaats dat velen vraagtekens zetten bij de relevantie van een dergelijk actie-icoon van weleer in huidige tijden. Opvolger Escape Plan deed het iets beter, maar behaalde bij lange na niet het succes dat een samenwerking met generatiegenoot en concullega Sylvester Stallone twintig jaar eerder zou hebben gehad. Sabotage gaat het tij niet keren. In tegendeel: bij uitkomst in de Verenigde Staten had de film de slechtste recette van een Schwarzenegger-film in dertig jaar.

Eerlijk is eerlijk: de naam Schwarzenegger is niet altijd een garantie voor succes geweest. Zijn eerste twee films na de eeuwwisseling flopten allebei en omdat hij toen al goed in de vijftig was, werd zijn geloofwaardigheid als actieheld steeds meer in twijfel getrokken. Het onvermijdelijke succes van de derde Terminator-film nam die twijfel eventjes weg, maar sindsdien is er geen duidelijk bewijs geleverd dat de man nog altijd in staat is in zijn eentje een succesvolle actiefilm te dragen. De populariteit van de Expendables-films lijkt erop te duiden dat de aanwezigheid van gedateerde actiehelden als Schwarzenegger vandaag de dag alleen werkt in films met een hoge nostalgiefactor. Niet zo vreemd dus dat hij betrokken is bij de volgende Terminator en ook al heeft getekend voor een derde Conan-film. Daarin zal hij waarschijnlijk beter op zijn plek zijn dan in een film als Sabotage.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Sabotage Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sabotage

acties