4,6 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

'Love and Horor' gaat over een jonge soldaat die zijn beste vriend helpt om het hart van diens vriendin terug te winnen. Hij onderneemt een onmogelijke trip van het oorlogsfront in Vietnam naar huis in een tijd van protesten en sociale revolutie. Op die manier ervaart hij voor de eerste keer echte liefde.

Alt titel
AWOL
Regie
Danny Mooney
Cast
Liam Hemsworth, Teresa Palmer, Wyatt Russell, Austin Stowell, Chris Lowell, Aimee Teegarden, Gordon Michaels, Lauren Mae Shafer, Max Adler, Chase Maser, Julian Gant, Michael Ellison, Chris Newman, Delvon Roe, Claire Richards.
Release
22.03.2013
Release NL
04.07.2013
Release DVD
26.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Mooney | Cast: Liam Hemsworth (Mickey Wright), Austin Stowell (Dalton Joiner), Aimee Teegarden (Jane/Jupiter), Teresa Palmer (Candace), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

De nog prille loopbaan van Liam Hemsworth verloopt allesbehalve vlekkeloos. Hij heeft lange tijd in de schaduw gestaan van zijn zes jaar oudere broer Chris. Beiden hadden rollen in soaps tot Hollywood begon te lonken. De Australische broers waren elkaars grootste concurrenten een jaar of vier geleden toen ze allebei in de race waren voor de rol van mythische superheld Thor. Liams oudere broer ging er uiteindelijk met de hoofdprijs en een succesvolle carrière vandoor. Liam werd een strikt sportschoolregime bespaard en kachelde als het vriendje van Miley Cyrus door met een aanzienlijke rol in de bevreemdende horrorthriller Triangle, een hoofdrol in het zoetsappige The Last Song en een bijrol in The Hunger Games. Het is niet alleen vette pech en zware concurrentie die de jongste van de drie Hemsworth-broertjes (we hebben namelijk ook nog Luke) parten speelden. Het is wellicht ook een gebrek aan talent.

Hemsworth houdt zich moeilijk staande in het rommelige, politiek-romantisch getinte Love and Honor. Zelden was er een drama dat met de simpele titel zo goed de inhoud weergaf. De twee militairen die in het speelfilmdebuut van Danny Mooney worden opgevoerd moeten namelijk kiezen tussen liefde en vaderland. Als je een beetje bekend bent met het genre dan weet je al wel waar het allemaal op zal uitdraaien. Legermaatjes Mickey Wright en Dalton Joiner ontsnappen even de gruwelen van de oorlog in Vietnam als ze op verlof mogen naar de States. Daltons vriendinnetje Jane heeft hem namelijk geschreven dat ze hun relatie liever aan de wilgen hangt. Als de twee militairen op Janes stoep staan blijkt ze te zijn veranderd in Jupiter, een ware hippie die in een vrijgevochten commune leeft. Mickey valt als een blok voor Jupiters mooie en slimme huisgenoot Candace. De heren maken de hippies wijs dat ze gedeserteerd zijn en brengen zich hiermee in een moeilijk parket.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Love and Honor Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Tarkus

"...Lang niet slecht deze film, integendeel, is beter dan ik had verwacht. Veel romantiek, weinig oorlo......"